ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/9/20

Κορονοϊός: Αυξάνονται οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι – Μεγάλη ανησυχία για τα πολλά κρούσματα στην Αττική


Κυριακή, 13  Σεπτεμβρίου 2020

EKABNews

 

Κορονοϊός: Αυξάνονται οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι – Μεγάλη ανησυχία για τα πολλά κρούσματα στην Αττική

healthreport.gr

 

Μεγάλη ανησυχία για την αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ αλλά και για τον αριθμό των θυμάτων του κορονοϊού! Φόβοι για μεγαλύτερη διασπορά κρουσμάτων

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς το αρνητικό ρεκόρ των ασθενών που καταλήγουν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων αλλά και το γεγονός ότι μακραίνει η θλιβερή λίστα των θυμάτων του ιού στην Ελλάδα.

Και για του λόγου του αληθές ότι την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου στις Μονάδες βρίσκονταν διασωληνωμένοι 38 ασθενείς και χθες, ο αριθμός τους ανερχόταν στους 52. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών και το 88.5%, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από την άλλη μακραίνει και ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων καθώς η μοιραία λίστα με τα θύματα του κορονοϊού αριθμεί πια 301. ΔιαβάστεΕΔΩ αναλυτικά την έκθεση του ΕΟΔΥ: “Κορονοϊός: 287 νέα κρούσματα στην Ελλάδα –Τρεις νέοι θάνατοι – 52 στις ΜΕΘ”

 

 

Φόβοι για την Αττική

Την ίδια στιγμή η Αττική αλλά και άλλες περιοχές παραμένουν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και παρατείνονται τα μέτρα περιορισμού για να μην ξεφύγει περαιτέρω ο κορονοϊός.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα πολλά κρούσματα στην Αττική προβληματίζουν έντονα τους ειδικούς καθώς την Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία και η κατάσταση ενδέχεται να γίνει ακόμη πιο δύσκολη.

Υπό το πρίσμα αυτό παραμένει η χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους καθώς και η τήρηση αποστάσεων. Επίσης παρατείνονται οι αποστάσεις σε παραλίες, και τα προσωρινά μέτρα που ισχύουν για τις εκκλησίες και την αναστολή θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής.

Ακόμη παρατείνεται η αποστολή πανηγυριών, αναστολή επισκεπτηρίων σε γηροκομεία και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, μέτρα τήρησης αποστάσεων σε ΚΥΤ και η συνάθροιση μέχρι 9 άτομα.

Πηγή: healthreport.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews