ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/9/20

Π. Τζανετής: Πρώτα προανήγγειλαν, μετά προκάλεσαν ευθεία απειλή για την Δημόσια Υγεία στη Λέσβο (Ηχητικό)

 

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020

EKABNews

 

Πρώτα προανήγγειλαν, μετά προκάλεσαν ευθεία απειλή για την Δημόσια Υγεία στη Λέσβο (Ηχητικό)

avgi.gr

 

Όσοι προβλέπαμε εξ αρχής τους κινδύνους από την πανδημία στις δομές προσφύγων «ανοιχτές πόρτες παραβιάζαμε» - H πολιτική ηγεσία επέμεινε με απολυτότητα και θρασύτητα, με αυτό που η αρχαία ελληνική αποδίδει με την λέξη «βρις» τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΑΒ, διευθυντής του ΕΣΥ

Δεν έχει βρεθεί έξι μήνες τώρα κανείς να στηρίξει επιστημονικά -πόσο μάλλον ηθικά- τις επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη Λέσβο, η απολυτότητα και το θράσος τους αποτελούν αυτό που οι αρχαίοι ονόμαζαν «βρι», τις μεθοδεύσεις Μηταράκη τις είχε πρακτικά προαναγγείλει ο Αδ. Γεωργιάδης και οδήγησαν σε ευθεία απειλή για την Δημόσια Υγεία στη Λέσβο, τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΑΒ, διευθυντής του ΕΣΥ Παναγιώτης Τζανετής, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.

105,5 Sto Kokkino • Παν. Τζανετής - 105,5 Στο Κόκκινο - 11 Σεπτεμβρίου 2020


Όσοι προβλέπαμε εξ αρχής τους κινδύνους από την πανδημία στις δομές προσφύγων και μεταναστών «ανοιχτές πόρτες παραβιάζαμε», ένα εξάμηνο δεν βρέθηκε ένας να υποστηρίξει πως όσα συνέβαιναν στα camp ήταν επιστημονικά ορθά ή, πολύ περισσότερο έστεκαν από ηθική άποψη. Ούτε ένας. Παρόλα αυτά, η πολιτική ηγεσία επέμεινε με απολυτότητα και θρασύτητα, με αυτό που η αρχαία ελληνική αποδίδει με την λέξη «βρις».

Τα είχε προαναγγείλει και ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης με τρόπο εύγλωττο (και αρκετά λακωνικό σε αντίθεση με τις συνήθειές του), θύμισε, είχε πει «θα τους κάνουμε την ζωή πιο δύσκολη από το Αφγανιστάν». Αυτό υλοποιήθηκε, είναι σαφές ότι ιδεολογικά και πολιτικά κυριάρχησε στην παράταξή του η άποψη αυτή. Δεν είναι μόνο το ανθρωπιστικό, υπάρχει ευθεία απειλή για την Δημόσια Υγεία στη Λέσβο (και είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί). Και υπάρχει και εμπλοκή με τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, που μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη.

Αυτή η πολιτική, εκτός από ανήθικη, είναι ανέφικτη και ατελέσφορη. Το ότι είναι ανέφικτη αποδεικνύεται τώρα. Αναγκάζονται να στείλουν την μισή αστυνομία στην Μυτιλήνη να μαζεύει από τις πλαγιές και τα ρουμάνια ανθρώπους των οποίων τα στοιχεία εν πολλοίς είναι άγνωστα. Που θα κρύβονται, ευνοώντας την μετάδοση από τον έναν στον άλλον. Είναι σαν να σκηνοθετεί κάποιος τις ιδανικές συνθήκες για την εξάπλωση του ιού, με πλήρη αδιαφορία απέναντι στις επιπτώσεις και στους «ομόαιμους» και «ομοεθνείς». Και αυτή η «δυνατότητα» που πλέον έγινε πραγματικότητα στην Μόρια, στη Λέσβο, υπάρχει και για την Σάμο και για την Κω, προειδοποίησε.

Πηγή: avgi.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews