ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/9/20

Κορονοϊός: Η μάχη για το εμβόλιο – Τι ετοιμάζουν οι Ρώσοι και πως απαντούν ΗΠΑ Ευρώπη

 

Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2020

EKABNews

 

Κορονοϊός: Η μάχη για το εμβόλιο – Τι ετοιμάζουν οι Ρώσοι και πως απαντούν ΗΠΑ Ευρώπη

healthreport.gr


Την ώρα που ο κορονοϊός σαρώνει στο πέρασμά του ολόκληρο τον πλανήτη, μία υπόγεια μάχη δίνεται για το ποιος θα προωθήσει πρώτος στη αγορά το εμβόλιο

Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί μέχρι σήμερα από τον νέο κορονοϊό σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ οι θάνατοι πλησιάζουν το εκατομμύριο. Με βάση την επίσημη καταμέτρηση μέχρι σήμερα 875.703 άνθρωποι παγκοσμίως έχασαν τη ζωή τους από covid-19.

 

Η μάχη για το εμβόλιο

Η μοναδική ελπίδα για την καταπολέμηση του κορονοϊού είναι το εμβόλιο. Ακόμα και αυτό, όμως, όπως όλα δείχνουν θα αργήσει να φτάσει σε όλους τους πολίτες. Πάντως, το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, στο οποίο εναποθέτει τις ελπίδες του ο πλανήτης, διχάζει την επιστημονική κοινότητα.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών φάνηκαν απολύτως θετικά σύμφωνα με το έγκυρο επιστημονικό περιοδικό Lancet. Ωστόσο, ορισμένοι επιστήμονες στη Δύση εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους λέγοντας ότι δεν χωρά βιασύνη σε κάτι τόσο σημαντικό. Η απάντηση που δίνουν οι Ρώσοι επιστήμονες είναι ότι κάποιοι στη Δύση θέλουν απλά να αμαυρώσουν τη ρωσική επιτυχία.

Στο μεταξύ, μία ημέρα αφότου ανακοινώθηκε η παραγωγή του εμβολίου κατά του κορονοϊού, οι Ρώσοι έχουν ξεκινήσει και την προώθησή του, δημιουργώντας διαφήμιση, υποστηρίζοντας ότι το «Sputnik V θα καθαρίσει τον πλανήτη από τον ιό».

Η Ρωσία άρχισε την παραγωγή του νέου εμβολίου της κατά της COVID-19, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το οποίο επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Υγείας. «Η παραγωγή του εμβολίου εναντίον της μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό που αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Επιστημονικό Ινστιτούτο Γκαμαλέγια έχει ξεκινήσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

 

Το ρωσικό υπουργείο Υγείας υποστηρίζει πως το εμβόλιο – με την επωνυμία Sputnik V – έχει περάσει από όλους τους απαραίτητους ελέγχους και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να δημιουργήσει ανοσία απέναντι στον SARS-CoV-2.

 

Το βέβαιο είναι πως η ονομασία του εμβολίου κατά του κορονοϊού που ανέπτυξε η Ρωσία είναι «Sputnik V» (το V αναφέρεται στο vaccin/εμβόλιο) και παραπέμπει στον πρώτο τεχνητό δορυφόρο που μπήκε σε τροχιά από τη Σοβιετική Ένωση το 1957. Η ανάπτυξη του εμβολίου πανηγυρίζεται από την Μόσχα ως μεγάλη επιτυχία αφού η Ρωσία γίνεται η πρώτη χώρα που εγκρίνει εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό.

Το εμβόλιο στη χώρα μας

Όμως οι Δυτικοί επιστήμονες τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Ευρωπαίοι μοιάζουν εξαιρετικά προσεκτικοί μπροστά στις ανακοινώσεις των Ρώσων. Σημειώνουν μάλιστα πως είναι άγνωστο εάν το νέο εμβόλιο έχει δοκιμασθεί σε όλα τα στάδια. Σε ότι αφορά στην χώρα μας πάντως ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης διαβεβαίωσε ότι μέσα στο Δεκέμβριο θα φθάσουν στη χώρα μας οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Οξφόρδης. ΔείτεΕΔΩ τις διαβεβαιώσεις του: «Κοντοζαμάνης: Τον Δεκέμβριο οι πρώτες δόσεις τουεμβολίου για τον κορονοϊό»

 

Το εμβόλιο που αναμένεται να φθάσει στη χώρα μας προέρχεται από διαπραγμάτευση που κάνει η Κομισιόν με τη παρασκευάστρια εταιρεία για όλες τις χώρες της Ε.Ε. και οι πρώτες ποσότητες θα κατανεμηθούν ισομερώς και με βάση τον αριθμό του πληθυσμού της κάθε χώρες. Γι αυτό και υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα θα φθάσουν από 600.000 έως 700.000 δόσεις.

 

Πηγή: healthreport.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews