ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/9/20

Κορονοϊός: Ο απρόβλεπτος χειμώνας που φοβίζει ειδικούς και αρχές – Όλοι οι φόβοι
Δευτέρα, 14  Σεπτεμβρίου 2020

EKABNews

 

Κορονοϊός: Ο απρόβλεπτος χειμώνας που φοβίζει ειδικούς και αρχές – Όλοι οι φόβοι

healthreport.gr

 

Απρόβλεπτος είναι για ειδικούς και αρχές ο φετινός χειμώνας με τον κορονοϊό, καθώς ουδείς γνωρίζει πως θα εξελιχθεί η πανδημία

Μπροστά σε νέους φόβους βρίσκονται οι ειδικοί επιστήμονες καθώς κανείς δεν γνωρίζει τις θα γίνει σε λίγους μήνες με τον κορονοϊό. Και δεν είναι μόνο το Φθινόπωρο που ανησυχεί τις υγειονομικές αρχές αλλά και ο χειμώνας καθώς παραμένει άγνωστο και τι θα γίνει με το εμβόλιο αλλά και αν θα υπάρχει δραματική αύξηση των κρουσμάτων.

Το κρύο

Αυτό που ανησυχεί τις αρχές είναι πως όταν έρθει το κρύο ο κόσμος θα κλειστεί μέσα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, μπαρ κ.λ.π.). Γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα διασποράς του κορονοϊού.

 

Η συννοσηρότητα με τη γρίπη

Άλλον έναν προβληματισμό έχουν οι ειδικοί επιστήμονες αλλά και το υπουργείο Υγείας σχετικά με τη συννοσηρότητα με τη γρίπη. Το πρόβλημα είναι πρωτόγνωρο σε παγκόσμιο επίπεδο βέβαια, καθώς φέτος θα συνυπάρχει ο ιός της γρίπης αλλά και ο κορονοϊός.

Η συννοσηρότητα αυτή προκαλεί φόβους καθώς θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεχωρίζουν τα περιστατικά των δύο ιών, δεδομένου ότι οι δύο ιοί προκαλούν περίπου τα ίδια συμπτώματα.

Και το ζητούμενο είναι να μην πιεστεί το σύστημα υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά και για τον εμβολιασμό: «Οι φόβοι των ειδικών για συννοσηρότητα γρίπης και κορονοϊού από τον Σεπτέμβριο – Τι συνιστούν»

 

Το ζήτημα πάντως φαίνεται πως είναι να παραχθεί όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά γίνεται το εμβόλιο για τον sars- cov2 μια άρχισαν ξανά οι κλινικές μελέτες στη Βρετανία για το εμβόλιο της Οξφόρδης, ενώ συνεχίζονται και οι προσπάθειες σε παγκόσμιο επίπεδο από άλλες επιστημονικές ομάδες.

Πηγή: healthreport.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews