ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/9/20

Κορονοϊός: Πόσα μέτρα μπορούν να εκτοξευθούν τα αεροσταγονίδια από κρούσμα – Τι είπε ο Σ. ΤσιόδραςΤετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020

EKABNews

Κορονοϊός: Πόσα μέτρα μπορούν να εκτοξευθούν τα αεροσταγονίδια από κρούσμα – Τι είπε ο Σ. Τσιόδρας

healthreport.gr

 

Με εξαιρετικά εύκολο τρόπο μπορούν να μεταφερθούν τα αεροσταγονίδια με ένα απλό φτέρνισμα. Σε τι απόσταση μπορούν να εκτοξευθούν

Η χρήση της μάσκας αποδεικνύεται τελικά ότι πιο χρήσιμο στις εποχές της πανδημίας αφού μας προστατεύει ξεκάθαρα από τη μετάδοση του κορονοϊού.

Μάλιστα όπως αποσαφήνισε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας η απόσταση στην οποία μπορούν να εκτοξευθούν τα αεροσταγονίδια είναι τεράστια, αφού μπορεί να φθάσει ακόμη και τα 8 μέτρα!

Ο γνωστός λοιμωξιολόγος πάντως επανεμφανίστηκε στην ενημέρωση και μίλησε για όλους και για όλα ενώ διευκρίνισε και γιατί είχε …χαθεί. Διαβάστε ΕΔΩ τι είπε: «Τσιόδρας: Γιατί απείχα από την ενημέρωση»

Σε ότι αφορά στους κινδύνους με τα σταγονίδια, ο Σωτήρης Τσιόδρας εξήγησε: «Να μιλήσω λίγο για τη χρήση της μάσκας. Η αλήθεια είναι πως η σωστή χρήση της βοηθά στον περιορισμό της διασποράς του ιού. Αρκεί να γίνεται σωστά, να είμαστε εκπαιδευμένοι για αυτό.

Τα μικρά αεροσταγονίδια που εκπέμπουμε με ένα φτάρνισμα μπορεί να φτάσουν στα 7-8 μέτρα απόσταση και να παραμείνουν στον αέρα για σημαντικό χρονικό διάστημα. Έτσι, σαν ένα απλό μηχανικό μέτρο, αλλά και με ειδικά φίλτρα, η μάσκα μπορεί να περιορίσει την διασπορά. Οι μάσκες με τα ειδικά φίλτρα είναι απαραίτητες στους υγειονομικούς χώρους».

Μάσκα αλλά και αποστάσεις

Παρότι για πολλούς συνωμοσιολόγους η μάσκα είναι …επικίνδυνη, οι διεθνείς οργανισμοί τη συστήνουν ανεπιφύλακτα αλλά σε συνδυασμό πάντα με τις αποστάσεις ασφαλείας.

Όπως είπε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας: «Η χρήση της μάσκας προτείνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Unicef ως ένα μέρος συνόλου μέτρων Δημόσιας Υγείας. Άρα δεν τη βλέπουμε μόνη της τη μάσκα.

Τη βλέπουμε μαζί με την τήρηση των αποστάσεων, με την υγιεινή των χεριών, με την αναπνευστική υγιεινή, με τον επαρκή φυσικό αερισμό των κλειστών χώρων, ώστε να προλάβουμε και να ελέγξουμε την μετάδοση των αναπνευστικών ιών. Όχι μόνο του SARS-CoV-2, αλλά και της γρίπης.

 

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση μετά από καιρό με τον 

Νίκο Χαρδαλιά

Δεδομένου ότι ο ιός μεταδίδεται μέσω σταγονιδίων που παράγονται από άτομο που έχει μολυνθεί, είτε εμφανίζει συμπτώματα είτε όχι – παραδείγματος χάριν μια δυνατή φωνή – η χρήση της μάσκας προστατεύει το άτομο που την φορά, αλλά ακόμα περισσότερο τους άλλους. Έτσι, μας διευκολύνει αυτή η χρήση της μάσκας να συνεχίσουμε την κοινωνική μας δραστηριότητα, όταν έχουμε υψηλά επιδημιολογικά φορτία και υψηλή πιθανότητα μετάδοσης της νόσου».

 

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Παραμύθια της χαλιμας,,,δεν μας είπαν ο ιός μήπως μεταδιδεται από το κλασιμο?τι μέτρα πρέπει να πάρουν οι μασωνοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews