ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/9/20

Σε οριακή κατάσταση είναι ο στόλος του ΕΚΑΒ στην Ηλεία

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020

EKABNews

Στο «κόκκινο» το ΕΚΑΒ στην Ηλεία – Χωρίς εφεδρικό όχημα ο στόλος, με μόλις τρία ασθενοφόρα έχει μείνει ο νομός

proini.news

 

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

 

-Τι επισημαίνει στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων Δυτ. Ελλάδας, Γ. Θεοδωρόπουλος

Σε οριακή κατάσταση είναι ο στόλος του ΕΚΑΒ στην Ηλεία, καθώς οι βλάβες στα ασθενοφόρα έχουν θέσει εκτός λειτουργίας τα μισά οχήματα, με συνέπεια να μην υπάρχει κανένα εφεδρικό όχημα! Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει κανένα εφεδρικό ασθενοφόρο σε ολόκληρη την περιφέρεια, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κλείσιμο τομέα αν τεθεί όχημα εκτός λειτουργίας.

«Έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα με τον στόλο του ΕΚΑΒ, διότι αυτή τη στιγμή όλοι οι τομείς λειτουργούν χωρίς εφεδρικό όχημα. Κάθε μέρα λύνουμε γρίφους, πάμε από δω κι από κει τα ασθενοφόρα. Η Ηλεία είναι με τα ίδια τρία ασθενοφόρα όλη την ημέρα και η Αχαΐα με οκτώ συνολικά. Από 53 οχήματα που έχουμε για να καλύψουμε επίσης την Αιτωλοκαρνανία, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά, τα 19 είναι με βλάβη στο συνεργείο και δεν ξέρουμε πότε θα είναι ξανά διαθέσιμα. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια 11 νέων ασθενοφόρων δεν προχώρησε. Το μόνο που περιμένουμε, αλλά δεν ξέρουμε πότε ακριβώς, είναι τρία οχήματα-μονάδες, όμως αυτό προφανώς δεν λύνει το πρόβλημα. Αν υποστεί βλάβη ασθενοφόρο και ακινητοποιηθεί, ο τομέας στον οποίο ανήκει, κινδυνεύει», τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος και πρόσθεσε πως αν εκδηλωθεί νέα έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, η κατάσταση θα επιδεινωθεί κι άλλο.

 

«Τον Μάρτιο, στο πρώτο κύμα, οι πολίτες ήταν στα σπίτια τους και οι διακομιδές είχαν μειωθεί αισθητά, οπότε μπορούσαμε να επικεντρωθούμε στα κρούσματα του κορονοϊού. Τώρα ο κόσμος έχει αρχίσει και ξαναχρησιμοποιεί πολύ το ΕΚΑΒ, ακόμα και για περιστατικά που δεν είναι έκτακτα, με συνέπεια να μας δυσκολεύει αρκετά», ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει ειδικό ασθενοφόρο για κρούσματα covid-19 και ότι απλώς λαμβάνουν αυξημένα μέτρα προστασίας οι διασώστες αν τυχόν προκύψει ανάγκη διακομιδής επιβεβαιωμένου κρούσματος με σοβαρά συμπτώματα προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

 

“Θάνατος” για το ΕΚΑΒ οι εφημερίες της Αμαλιάδας»

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Σωματείου υπογράμμισε και τα σοβαρές ελλείψεις στη στελέχωση των νοσοκομείων, οι οποίες επιβαρύνουν τους διασώστες και τα οχήματα του ΕΚΑΒ με επιπλέον διακομιδές.

«Δυστυχώς οι συχνές διακομιδές ασθενών από την Ηλεία στην Πάτρα είναι χρόνιο φαινόμενο. Οι εφημερίες του νοσοκομείου της Αμαλιάδας είναι “θάνατος” για το ΕΚΑΒ, γιατί διαπιστώνονται πολλές διακομιδές προς τα νοσοκομεία της Πάτρας κατά τη διάρκειά τους. Η γνώμη μου είναι ότι θα  πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις με βάση το συνολικό καλό της κοινωνίας κι όχι με τοπικιστικά κριτήρια. Μακάρι να μπορούσαν να στελεχωθούν όλα τα νοσοκομεία με ιατρικό προσωπικό και να νοσηλεύονται οι ασθενείς και να μην απαιτούνται διακομιδές. Τώρα όμως, με αυτήν την κατάσταση καταλήγουμε στην υπερφόρτωση του ΕΚΑΒ με αύξηση του κόστους λειτουργίας, καθώς και με συμφόρηση στα τριτοβάθμια νοσοκομεία», δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Όσον αφορά το προσωπικό του ΕΚΑΒ, μέχρι στιγμής έχουν προστεθεί πέντε νέοι διασώστες και απομένει η πρόσληψη άλλων επτά.

«Αυτό δεν σημαίνει πως λύσαμε το πρόβλημα, διότι το ΕΚΑΒ χρειάζεται ενίσχυση και σε προσωπικό και σε οχήματα, για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της δημόσιας Υγείας», σχολίασε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

 

Πηγή: proini.newsAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews