ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/9/20

Η ΑΔΕΔΥ σχετικά με την ακρόαση φορέων από την Επιτροπή Κρίσης ΒΑΕ

 

Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020

EKABNews

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 9:30πμ, η ακρόαση των φορέων από την Επιτροπή Κρίσης Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων του άρθρου 20 του Ν. 3790/2009, στο Υπουργείο Εργασίας.

 

1.   Η σημερινή συνεδρίαση είχε ως μοναδικό θέμα την παρουσίαση των προτάσεων και θέσεων των υγειονομικών φορέων για ένταξή τους στα ΒΑΕ.

2.    Η πρόσκληση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αν και χωρίς μέλος στην Επιτροπή, προκλήθηκε από την επιτυχημένη κινητοποίηση της 2ας/9/2020.

3.    Στην επιτροπή τοποθετήθηκαν επιχειρηματολογώντας υπέρ της ένταξης των υγειονομικών στα ΒΑΕ η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕΔΗΝ, η ΟΕΝΓΕ και η ΕΝΕ.

4.    Ο ρόλος της Επιτροπής είναι εισηγητικός προς την πολιτική ηγεσία, η οποία θα έχει και τον τελικό λόγο για το ποιοι και πώς θα ενταχθούν.

5.   Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., πέραν της διαμαρτυρίας της για μη ορισμό τακτικού μέλους στην Επιτροπή, στήριξε το δίκαιο αίτημα των Υγειονομικών για ένταξή τους στα ΒΑΕ.

6.   Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ταυτόχρονα, ζήτησε από την Επιτροπή να μη διακόψει τη λειτουργία της ( κάτι που θα μεταφέρει και στην πολιτική ηγεσία), αλλά να συνεχίσει με την ακρόαση και των άλλων φορέων του Δημοσίου για ένταξή τους στα ΒΑΕ.

Μετά τη ΔΕΘ και τις επαφές με τους συναρμόδιους Υπουργούς θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας για την ολική επίλυση του θέματος των ΒΑΕ στο Δημόσιο.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

 

Πηγή: adedy.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews