ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/9/20

Το Ασθενοφόρο «φάντασμα» του Κ.Υ Δικαίων βγαίνει επιτέλους στον δρόμοΤρίτη, 15  Σεπτεμβρίου 2020

EKABNews

 

Το Ασθενοφόρο “φάντασμα” του Κ.Υ Δικαίων βγαίνει επιτέλους στον δρόμο

radioevros.gr

 

Μετά από πολλές διενέξεις και έναν απίστευτο “γολγοθά” ξεμπλοκάρει επιτέλους με την υπογραφή άδειας κυκλοφορίας το θέμα με το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Δικαίων το οποίο παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να εξυπηρετεί ουσιαστικές ανάγκες για χρόνια έμενε εκτός πεδίου.

Το ασθενοφόρο είχε αρχικά αγοράσει ο Δήμος Κυπρίνου για το Κέντρο Υγείας Κυπρίνου. Ουσιαστικά όμως ο Δήμος τότε δεν είχε δικαίωμα να κάνει μια τέτοια ενέργεια, οπότε το ασθενοφόρο παρέμεινε στο Δήμο ως περιουσιακό στοιχείο χωρίς να μπορεί να αξιοποιηθεί, και να μην μπορεί να αποκτήσει άδεια κυκλοφορίας. Με την συνένωση των δήμων το ασθενοφόρο πέρασε στον Δήμο Ορεστιάδας ο οποίος το παραχώρησε στο Κέντρο Υγείας Δικαίων. Όμως ούτε από το Κ.Υ. Δικαίων μπόρεσε να αξιοποιηθεί καθώς το νοσοκομείο Διδυμοτείχου (στο οποίο υπαγόταν διοικητικά το Κ.Υ. Δικαίων) ενοποιήθηκε με το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με αποτέλεσμα να μην έχει ξεμπλοκάρει το θέμα και το ασθενοφόρο να αφήνεται στην άκρη παροπλισμένο να σκουριάζει.

Όπως είναι φυσικό όλος αυτός ο γολγοθάς για γραφειοκρατικούς κυρίως λόγους επέφερε πολλές διενέξεις μεταξύ των αρμοδίων αλλά, το σημαντικότερο, άφηνε αναξιοποίητο ένα ασθενοφόρο που θα μπορούσε να εξυπηρετεί τους κατοίκους της ακριτικής περιοχής την στιγμή που η έλλειψη ασθενοφόρων στην χώρα μας αποτελεί μείζον ζήτημα στις δομές και στο σύστημα υγείας.

Ωστόσο πέρσι το Κ.Υ. Δικαίων πέρασε στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια κάτι που άνοιξε τον δρόμο οπότε και σήμερα, κατόπιν ενεργειών της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Ορεστιάδας που ανέλαβε το ζήτημα, υπεγράφη η πολυπόθητη άδεια κυκλοφορίας που επιτρέπει επιτέλους μετά από τόσα χρόνια απίστευτης ταλαιπωρίας την λειτουργία του ασθενοφόρου για την εξυπηρέτηση των κατοίκων Τριγώνου και Κυπρίνου.

 


Πηγή: radioevros.gr

 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews