ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/9/20

Δήμος Θέρμης: Αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή απέκτησε το Κάτω Σχολάρι


Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2020

EKABNews

 

Αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή απέκτησε το Κάτω Σχολάρι

thermi.gov.gr

03/09/2020

 

Το δικό της απινιδωτή διαθέτει από χθες η κοινότητα Κάτω Σχολαρίου. Η προμήθεια έγινε έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου που ξεκίνησαν πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, σε συνεργασία με την Κοινότητα και όλους τους τοπικούς συλλόγους. Ειδικότερα στην προσπάθεια απόκτησης του απινιδωτή συμμετείχαν όλοι οι σύλλογοι του χωριού με την συμπαράσταση τόσο της κοινότητας όσο και της Εκκλησίας. Ήδη περισσότεροι από 20 εθελοντές έχουν παρακολουθήσει από το ΕΚΑΒ σεμινάρια καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης προκειμένου να χειρίζονται αποτελεσματικά τον απινιδωτή. Παράλληλα, εκτός από όσους παρακολούθησαν τα σεμινάρια, προθυμοποιήθηκαν να συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί κ.ά. που λόγο του αντικειμένου τους έχουν περισσότερη εξοικείωση και εμπειρία στη χρήση απινιδωτή.

 

Ο απινιδωτής έχει τοποθετηθεί στην κοινότητα Κάτω Σχολαρίου και οι εθελοντές θα έχουν πρόσβαση σε αυτόν καθ’ όλο το 24ωρο. Επιπλέον βρίσκεται σε διαδικασία εκτύπωσης και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο πρόκειται να μοιραστεί στους κατοίκους του χωριού, το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα ονόματα και τα τηλέφωνα των εθελοντών, ενώ σε συνεννόηση με το ΕΚΑΒ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να πραγματοποιηθούν επαναληπτικά σεμινάρια ΚΑΡΠΑ.

Εκτός από την Κοινότητα Κάτω Σχολαρίου, στο δήμο Θέρμης διαθέτουν απινιδωτές οι Κοινότητες Τριλόφου, Βασιλικών και Καρδίας, ενώ καταβάλουν προσπάθειες απόκτησης και οι υπόλοιπες Κοινότητες του δήμου.

Πηγή: thermi.gov.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews