ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/9/20

Η ΑΔΕΔΥ «Για το μέλλον του ΟΑΕΔ, με αφορμή τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ»

 

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

EKABNewsΓια το μέλλον του ΟΑΕΔ, με αφορμή τις εξαγγελίες

του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ


Όπως μας ενημέρωσε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΕΑΔ, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ επιβεβαίωσε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. τα χειρότερα σενάρια για τον ΟΑΕΔ. Και οι 3 μονάδες στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός θα προέλθουν από τον ΟΑΕΔ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα έσοδα του ΟΑΕΔ από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών, θα μειωθούν κατά 56%, (1,2 δις ευρώ περίπου) ετησίως αν λάβει κανείς υπόψη του και τη μείωση κατά 0,9 που έχει ήδη νομοθετηθεί και ισχύει από 1/6! Για τον ΟΑΕΔ θα μείνουν 700 εκ ευρώ ετησίως μετά και την παρακράτηση του 30% από τον ΕΦΚΑ, όταν ο Οργανισμός χρειάζεται 1,5 δις περίπου για επιδόματα ανεργίας και λοιπά πάγια έξοδα. Να σημειώσουμε επίσης ότι ήδη έχει εμφανιστεί έλλειμμα στον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ κατά 180 εκ ευρώ!

Το θέμα, σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ σοβαρό και αφορά το άμεσο μέλλον του Οργανισμού. Από τα 2,2 περίπου δις που εισπράττει ο ΟΑΕΔ ετησίως, το 1,5 πηγαίνει στα επιδόματα ανεργίας και στα λοιπά πάγια έξοδα. Αν προχωρήσουν στη μείωση των εισφορών κατά 3 μονάδες ακόμα, συνολικά δηλαδή 3,9 και μείωση των εσόδων του Οργανισμού κατά 1,2 περίπου δις ετησίως, τότε τα πράγματα για τον ΟΑΕΔ και τις πολιτικές που μέχρι σήμερα ασκούσε είναι τελειωμένα.

Είναι πλέον βέβαιο πως ο ρόλος και η φύση του ΟΑΕΔ αλλάζει, είναι καθαρό πως με αυτές τις συνθήκες που διαμορφώνονται ο ΟΑΕΔ οδηγείται σε συρρίκνωση, συγχώνευση ή και κλείσιμο. Η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και παραχώρησης στους ιδιώτες των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, καθώς και το τέλος της κοινωνικής προστασίας δεν πρέπει να περάσει.

Ύστερα από τα παραπάνω, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους να αντιληφθούν το μέγεθος του παραλογισμού των κυβερνητικών επιλογών και να συσπειρωθούν, προκειμένου η αντίδρασή μας να είναι μαζική.

Είναι καθαρό ότι αυτή η υπόθεση μας αφορά όλους, εργαζόμενους ανέργους, κοινωνικούς εταίρους κλπ.

Η αντίδραση πρέπει να είναι καθολική και θα είναι.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

Πηγή: adedy.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews