ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/9/20

Επαναλειτουργία Τομέα ΕΚΑΒ Αλεξάνδρειας

 

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2020

EKABNews

 

Επαναλειτουργία Τομέα ΕΚΑΒ Αλεξάνδρειας

Από την ίδρυση του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας το 1986 λειτουργούσε Βάση του ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας επί 24ωρου έως 25/5/2014. Εξυπηρετούσε 60.000 κατοίκους του δήμου Αλεξάνδρειας καθώς και την βιομηχανική ζώνη πλατέως και τους οδικούς άξονες Χαλκηδώνα-Θεσσαλονίκης-Αλεξάνδρειας-Κατερίνης καθώς και την Εγνατία Οδό έως τα διόδια-Μάλγαρα Θεσσαλονίκης. Στην περιοχή σήμερα υπάρχει Κέντρο Φιλοξενίας 1000 περίπου μεταναστών. Το 2014 για διάφορους λόγους οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ που εργάζονταν στην βάση της Αλεξάνδρειας μετακινήθηκαν στη Βέροια οπότε έπαψε να λειτουργεί. Η περιοχή καλύπτεται με ένα ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας και με δύο οδηγούς-πληρώματα που ανήκουν στην 3η ΥΠΕ, δηλαδή η κάλυψη γίνεται με 5 οκτάωρα την εβδομάδα.

Τα επείγοντα περιστατικά που εξυπηρετήθηκαν το 2017 από το ΕΚΑΒ Ημαθίας ήταν: Βέροια-3635, Αλεξάνδρεια-1724 και Νάουσα-1232.

Στον δήμο Αλεξάνδρειας κατοικούν 8 υπάλληλοι του ΕΚΑΒ οι οποίοι μετακινούνται στην Βέροια. Είναι δηλαδή εφικτή η επαναλειτουργία του Τομέα μαζί με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας.  Συνολικά στο ΕΚΑΒ Ημαθίας υπηρετούν σήμερα 42 υπάλληλοι και 2 πληρώματα ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι είναι εφικτή η επαναλειτουργία της Βάσης-Τομέα ΕΚΑΒ Αλεξάνδρειας ώστε να υπάρχει επιχειρησιακή κάλυψη σε 24ωρη βάση από το ΕΚΑΒ στον δήμο Αλεξάνδρειας.

Καπετάνιος Γεώργιος, Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου Τομέα ΕΚΑΒ Ημαθίας-Πρώην πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Νομού Ημαθίας «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews