ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/9/20

Κορονοϊός: Ποιες ηλικιακές ομάδες χτυπά τώρα ο covid-19Τετάρτη, 16  Σεπτεμβρίου 2020

EKABNews


Κορονοϊός: Ποιες ηλικιακές ομάδες χτυπά τώρα ο covid-19

healthreport.gr

 

Εξαιρετικά μικρές ηλικίες εξακολουθεί να χτυπά η επιδημία του κορονοϊού στη χώρα μας όπως ξεκίνησε το καλοκαίρι

 

Νέους ανθρώπους μεταξύ 25 και 34 ετών χτυπά πλέον συστηματικά ο κορονοϊός. Οι ηλικίες φαίνεται ότι μειώθηκαν κατακόρυφα σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, κάτι που άλλωστε ξεκίνησε από το καλοκαίρι. Ήταν η περίοδος δηλαδή που οι νεαρότερες ηλικίες είχαν χαλαρώσει και είχαν αψηφήσει τα μέτρα προστασίας, με συνέπεια να προσβάλλονται πιο συχνά από τον covid-19.

 

Οι ηλικίες

Κάτι που εξάλλου διαφαίνεται ξεκάθαρα ακόμη και σήμερα στις επιδημιολογικές καμπύλες που καταγράφουν οι ειδικοί της επιτροπής.

Ειδικότερα όπως σημείωσε ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, την τελευταία εβδομάδα η νούμερο ένα ηλικιακή ομάδα ήταν 25-34, ακολούθησε η 45-54 και μετά 35-44.

«Βλέπουμε λοιπόν ότι κορυφή αυτή τη στιγμή της επιδημίας, αν και η αντίστοιχη κατανομή στον πληθυσμό δεν είναι ίδια, είναι 25-34» ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Γι αυτό άλλωστε και οι αρμόδιες αρχές άρχισαν να ετοιμάζουν το καλοκαίρι το σύστημα υγείας με απλές κλίνες covid-19 και όχι με ΜΕΘ, έχοντας έναν προγραμματισμό να νοσηλεύσουν νέους ανθρώπους που συνήθως νοσούν όχι βαριά. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «Κορονοϊός: Γιατί αυξάνονται οι απλές κλίνες covid-19 και όχι οι ΜΕΘ – Τι δείχνουν τα στοιχεία»

 

Πάντως φαίνεται όμως πως όσο περνά ο καιρός αυξάνονται και πάλι οι πιθανότητες να νοσήσουν μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, γι αυτό και στόχος του υπουργείου Υγείας είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να υπάρχουν στο ΕΣΥ 1200 κλίνες ΜΕΘ.

 

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews