ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/10/20

Γιατί αντί του ελικοδρομίου στο νοσοκομείο Χανίων προσγειώθηκε στην 115 Π.Μ. αεροδιακομιδή από τη Γαύδο;


Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020

EKABNews

 

Γιατί αντί του ελικοδρομίου στο νοσοκομείο Χανίων προσγειώθηκε στην 115 Π.Μ. αεροδιακομιδή από τη Γαύδο;

parakritika.gr

 

Ελικόπτερο που έκανε αεροδιακομιδή από τη Γαύδο, αναγκάστηκε να προσγειωθεί στην 115 Πτέρυγα Μάχης, όπου ανέμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Ερωτήματα προκαλεί το γιατί δεν προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του νοσοκομείου ελικόπτερο που πραγματοποίησε αεροδιακομιδή από τη Γαύδο στα Χανιά, όπως συνηθίζεται.

Το πρωί της Πέμπτης μία έγκυος γυναίκα αντιμετώπισε σοβαρό γυναικολογικό – μαιευτικό πρόβλημα και χρειάστηκε να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο Χανίων.

Ελικόπτερο τύπου Χιούι σηκώθηκε και μετέβη στη Γαύδο, πήρε την γυναίκα, όμως, αντί να κατευθυνθεί στο ελικοδρόμιο, προσγειώθηκε στην 115 Πτέρυγα Μάχης, όπου και περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με διασώστες και γιατρό, προκειμένου να την παραλάβει και να την μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Γίνεται αντιληπτό πως σε ένα πολύ σοβαρό περιστατικό, ο κατά πολύ μεγαλύτερος χρόνος μεταφοράς από το Ακρωτήρι αντί από το… ελικοδρόμιο του νοσοκομείου, μπορεί να στοιχίσει μία ή περισσότερες ζωές.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, εξηγεί πως ο μόνος που αποφασίζει για το που θα προσγειωθεί ένα ελικόπτερο είναι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και κανείς άλλος.

Ερώτημα λοιπόν για τον λόγο που έγινε η επιλογή να προσγειωθεί το ελικόπτερο στην 115 Π.Μ. αντί στο νοσοκομείο, εκτός και αν οφείλεται στον τύπο του ελικοπτέρου, καθώς τα Χιούι δεν μπορούν να πετάξουν πάνω από τα Λευκά Όρη και αναγκάζονται να κάνουν τον κύκλο από τα Φαλάσαρνα για να φτάσουν στα Χανιά. Όμως στο πρόσφατο παρελθόν έχουν προσγειωθεί ελικόπτερα τύπου Χιούι στο ελικοδρόμιο του νοσοκομείου…

(φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: parakritika.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews