ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/10/20

Αυξάνεται η διασπορά του κορονοϊού στους υγειονομικούς – Πόσοι νόσησαν μέσα σε 1,5 μήναΠέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020

EKABNews

 

Αυξάνεται η διασπορά του κορονοϊού στους υγειονομικούς – Πόσοι νόσησαν μέσα σε 1,5 μήνα

healthreport.gr

 


Δεκάδες υγειονομικοί έχουν προσβληθεί από κορονοϊό τον τελευταίο 1,5 μήνα γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους εργαζόμενους του ΕΣΥ

Αυξάνεται η διασπορά του κορονοϊού στους εργαζόμενους των νοσοκομείων, κάτι που ανησυχεί δεόντως τις αρχές. Άλλωστε τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, αφού όσο κρυώνει ο καιρός αυξάνεται και η μεταδοτικότητα.

 

Στην περίπτωση πάντως που καταγραφεί αύξηση των περιστατικών σε υγειονομικούς, τα Σωματεία των εργαζομένων εκφράζουν τις ανησυχίες τους ότι το προσωπικό του ΕΣΥ δεν θα αντέξει να αντιμετωπίσει ένα πιθανό βαρύ δεύτερο κύμα του κορονοϊού.

Πόσοι νόσησαν

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ) «Η διασπορά του ιού στα νοσοκομεία είναι μεγάλη». Γι αυτό και οι εργαζόμενοι κάνουν έκκληση στο υπουργείο Υγείας να υποβληθούν άμεσα όλοι οι υγειονομικοί σε τεστ για τον κορονοϊό. Από την αρχή της πανδημίας πάντως στη χώρα μας, τα πρώτα θύματα του αόρατου εχθρού ήταν οι υγειονομικοί. ΔείτεΕΔΩ τι είχε καταγραφεί την περίοδο της καραντίνας: «Κορονοϊός: Θερίζει τουςυγειονομικούς σε όλα τα νοσοκομεία! Πόσοι αρρώστησαν»

 

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, μέσα σε 1,5 μήνα, δηλαδή τον Αύγουστο και τον μισό Σεπτέμβριο, έχουν καταγραφεί 200 υγειονομικοί που νόσησαν και νοσούν. Οι 120 εξ αυτών ήταν ασυμπτωματικοί, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να μεταδώσουν τον ιό χωρίς μάλιστα να το καταλάβουν.

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews