ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/10/20

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ της «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ» στην τριετή θητεία του Σωματείου (2018-2019-2020) στα ΜΜΕ και την ΒΟΥΛΗΔευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020

EKABNews


19.10.2020

 

Στις 22 Οκτώβρη Ψηφίζουμε

 

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ

 

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ της «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ» στην τριετή θητεία του Σωματείου (2018-2019-2020) στα ΜΜΕ και την ΒΟΥΛΗ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Κατά την διάρκεια της θητείας του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου (Οκτώβριος 2017-Οκτώβριος 2020) η παράταξη μας διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στο Σωματείο καθώς συμμετείχε στο προεδρείο με τις θέσεις του αντιπροέδρου, γενικού γραμματέα κ αν. ταμία αλλά και στο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο εκπροσώπησης μας την ΠΟΕΔΗΝ με την θέση του γενικού συμβούλου. Διατηρώντας το δικαίωμα του «βέτο» στις αποφάσεις καθώς καμία παράταξη δεν είχε την αυτοδυναμία συναποφασίζαμε σε όλα τα θέματα. Θεωρούμε ότι συμβάλλαμε τα μέγιστα στην στήριξη και ανάδειξη των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων, στην μαχητικότητα των διεκδικήσεων καθώς και στην προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΚΑΒ. Θυμίζουμε ότι εμείς το 2011 στηρίξαμε το πρώτο διαπαραταξιακό προεδρείο και βάλαμε τέλος στην εσωστρέφεια κ τον διχασμό και περιορίσαμε την κομματικοποίηση που επεδίωξαν διάφορα «στελέχη» σε συνεργασία με την κάθε διοίκηση.

ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ.

Παραθέτουμε τις σημαντικότερες παρεμβάσεις που έγιναν την τριετία από εμάς μέσα από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ και την ΠΟΕΔΗΝ για την διεκδίκηση αιτημάτων, την υπεράσπιση και την προβολή του έργου μας.

 

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

GRTiMES: Περιστατικό ξυλοδαρμού διασώστριας του ΕΚΑΒ από Ρομά

13/05/2020

Τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν τα περιστατικά βίας (λεκτικής αλλά κυρίως σωματικής) σε βάρος διασωστών γιατρών του ΕΚΑΒ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους… Επιτακτική η ανάγκη λήψης μέτρων πρόληψης και καταστολής τέτοιων φαινομένων….

Σύνδεσμος grtimes.gr


ethnos.gr: Οι διασώστες του ΕΚΑΒ παλεύουν στον αέρα με μία κάψουλα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004

07/04/2020

Σύνδεσμος ethnos.gr


Real FM: Αφανείς ήρωες οι διασώστες του ΕΚΑΒ. Απαράδεκτο που δεν έχουν γίνει τα τεστ

24/03/2020

Συνέντευξη για τις τρέχουσες συνθήκες και την καθημερινότητα των εργαζομένων του ΕΚΑΒ εν μέσω κορονοϊού, για τους κινδύνους, τις δυσκολίες, τα περιστατικά και τις ανάγκες του προσωπικού.

Σύνδεσμος ekabnews.gr


MEGA TV LIVE NEWS - ΕΚΑΒ ΓΙΑ….. ΨΥΛΛΟΥ ΠΗΔΗΜΑ

21/02/2020

Άσκοπες κλήσεις στο ΕΚΑΒ

Σύνδεσμος youtube.com


Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Στην Εντατική το ΕΚΑΒ – Αττική: Ο μεγάλος ασθενής!

04/02/2020

Από την στιγμή που το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να εγγυηθεί ένα ελάχιστο στάνταρ, ειδικά στον νομό Αττικής, όσο αναφορά την ανταπόκριση στο επείγον (π.χ. σε τροχαίο σε 5 λεπτά, καρδιολογικό σε  7-10 λεπτά, σε επείγον παθολογικό σε 15-20 λεπτά) δεν μπορούμε να μιλάμε για δομημένη υπηρεσία επειγόντων…..

Σύνδεσμος ekabnews.gr


OPEN TV Οι στολές του ΕΚΑΒ για την προστασία από τον κοροναϊό - Ώρα Ελλάδος 07:00 27/1/2020

Σύνδεσμος youtube.com


OPEN TV: ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΚΑΒ

19/09/2019

Αυτή την στιγμή που το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να εγγυηθεί ένα ελάχιστο στάνταρ όσο αναφορά την ανταπόκριση στο επείγον (π.χ. σε τροχαίο σε 5 λεπτά, καρδιολογικό σε  7-10 λεπτά, σε παθολογικό σε 15-20 λεπτά) δεν μπορούμε να μιλάμε για δομημένη υπηρεσία επειγόντων.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΚΑΒ-ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΛΙΣ 66 ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΓΙΑ 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ-ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ.

Σύνδεσμος youtube.com


OPEN TV Κινητοποίηση για την ένταξη των εργαζομένων στην υγεία και το ΕΚΑΒ στα ΒΑΕ

28/03/2019

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ βρίσκονται 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο σε διαρκή ετοιμότητα. Προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τον πολίτη κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες. Είμαστε σε διαρκή εγρήγορση, πρέπει να είμαστε σωματικά και ψυχικά υγιείς και δεν είμαστε στα ΒΑΡΕΑ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ. 

Σύνδεσμος youtube.com


Blueskytv: ΕΚΑΒ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

25/02/2019

Με βάση τις διεθνώς ενδεδειγμένες και εφαρμοζόμενες πρακτικές 1 ασθενοφόρο αναλογεί ανά 40.000 κατοίκους σε αστικές περιοχές και 1 ανά 20.000 σε μη αστικές.  Στον νομό Αττικής έπρεπε να επιχειρούν σήμερα 105 ασθενοφόρα και σήμερα έχουμε 60. Δεν μπορούμε να έχουμε άμεση ανταπόκριση στα επείγοντα περιστατικά.

Μνημόνια, μειωμένη χρηματοδότηση, επιβάρυνση του ΕΣΥ, υποστελέχωση έχουν επηρεάσει την λειτουργία και την ανάπτυξη του ΕΚΑΒ.

Σύνδεσμος youtube.com


Real: Το ζητούμενο είναι η άμεση παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας από το ΕΚΑΒ!

20/08/2018

Γιατί να μην παρέχει το ΕΚΑΒ στους πολίτες άμεση προνοσοκομειακή φροντίδα με ανταπόκριση 10-15 λεπτά σε επείγοντα περιστατικά;

Δυστυχώς δεν υπάρχει σχέδιο. Δεν  υπάρχει όραμα από την πολιτεία για το ΕΚΑΒ.

Προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες, να κρύψουν το πρόβλημα, επικαλούμενοι δημοσιονομικές ανάγκες. Είμαστε σε «πόλεμο» λέει ο Αν. Υπουργός Υγείας κος Πολάκης με την τρόικα και δεν μπορούμε να κάνουμε τις αναγκαίες προσλήψεις.

Υπάρχουν 2.500 εκπαιδευμένοι διασώστες απόφοιτοι του ΙΕΚ ΕΚΑΒ που δεν έχουν εργασία

Σύνδεσμος ekabnews.gr

 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΑΝΑΛΙ-Αυτό που συνέβη στο Μάτι Αττικής δεν το έχουμε ξαναζήσει….

25-07-2018

Το ΕΚΑΒ κινητοποιήθηκε άμεσα. Η έλλειψη προσωπικού που υπάρχει δεν φάνηκε γιατί επέστρεψαν διασώστες από ρεπό και άδειες με αποτέλεσμα να επιχειρήσει ικανοποιητικός αριθμός ασθενοφόρων. Δεν υπήρχε όμως πρόσβαση στα σημεία της φωτιάς.

Η δωρεά των ασθενοφόρων από το ΙΣΝ βοήθησε να είμαστε καλύτεροι στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Εάν δεν υπήρχε θα είμασταν «γυμνοί».

Σύνδεσμος ekabnews.gr

 

kanaliena.gr: ΦΩΤΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ-Μακάρι να διαψευστούμε αλλά οι νεκροί θα είναι περισσότεροι

24/07/2018

Για την άμεση κινητοποίηση του ΕΚΑΒ αλλά και για την μεταφορά των πληγέντων στα εφημερεύοντα νοσοκομεία μίλησε στο Κανάλι Ένα ο Αλέξης Κιτσόπουλος Γ.Γ. Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ κάνοντας μία εξαιρετικά δυσάρεστη πρόβλεψη: «Μακάρι να διαψευστούμε αλλά οι νεκροί θα είναι περισσότεροι».

Σύνδεσμος ekabnews.gr

 

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

11/10/2019

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλή στην συζήτηση του νομοσχέδιου για την «Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Ρυθμίσεις για τα προϊόντα καπνού και άλλα ζητήματα του Υπουργείου Υγείας» στο οποίο περιέχονται διατάξεις για το ΕΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΤΟ ΕΚΑΒ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΡΟΛΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΠΩΣ:

·         Μετατροπή του συστήματος εφημερίας από το σημερινό «ανά τετραήμερο» σε εφημερία ενιαία, ανά τριήμερο χωρίς προσχηματικές ελλείψεις ειδικοτήτων.

·         Άμεση ένταξη στο πρόγραμμα εφημερίας των ΚΥ αστικού τύπου που εντελώς παράλογα έχουν εξαιρεθεί ως προορισμοί για το ΕΚΑΒ διατηρώντας τον παλιό χαρακτήρα των υπηρεσιών του ΙΚΑ.

·         Θεσμοθέτηση της αυστηροποίησης των ποινών σε όσους προπηλακίζουν πληρώματα του ΕΚΑΒ ή καταστρέφουν πολύτιμους πόρους του ΕΚΑΒ.

·         Δυνατότητα πληρωμής επιπλέον βαρδιών ρεπό όπως συμβαίνει σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

·         Νομιμοποίηση της υπηρεσίας σε 24ωρη βάση υπό όρους ομοφωνίας διοίκησης – εργαζομένων

·         Διακριτός ρόλος των διασωστών (επίδομα ετοιμότητας) που εργάζονται στα επείγοντα και περιχαράκωση του ρόλου του ΕΚΑΒ όπως υποσχέθηκε ο υπουργός κατά την επίσκεψη του στο ΕΚΑΒ

Σύνδεσμος youtube.com

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΩΝ

Έμπρακτη αναγνώριση του έργου και της κοινωνικής προσφοράς των ανθρώπων της πρώτης γραμμής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού

Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και ειδικό επίδομα ως έμπρακτη αναγνώριση του έργου των ανθρώπων της πρώτης γραμμής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊου

17/10/2020

Σύνδεσμος kinimaallagis.gr

 

Ερώτηση βουλευτών ΚΙΝΑΛ για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

18/06/2020

Σύνδεσμος ekabnews.gr

 

Δώστε μόνιμη και βιώσιμη λύση στις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ

11/06/2020

Σύνδεσμος ekabnews.gr

 

Για τα πτητικά μέσα της δωρεάς ΙΣΝ και τις Αεροδιακομιδές ΕΚΑΒ- Σήμα κινδύνου στέλνουν τα νησιά μας

10/06/2020

Σύνδεσμος ekabnews.gr

 

Η αεροδιακομιδή ασθενών σε «ελεύθερη πτώση»

04/06/2020

Σύνδεσμος ekabnews.gr

 

Εξαιρούνται άδικα οι εργαζόμενοι σε ΕΚΑΒ και ΤΕΠ από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση

27/05/2020

Σύνδεσμος ekabnews.gr

 

Tροπολογία Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΚΙΝΑΛ: Έμπρακτη επιβράβευση εργαζομένων στο ΕΣΥ και ένστολων

25/03/2020

Σύνδεσμος ekabnews.gr

 

Αντιμετώπιση περιστατικών βίας σε βάρος του προσωπικού νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ

25/02/2020

Σύνδεσμος ekabnews.gr

 

Προβλήματα με την Συντήρηση των Ασθενοφόρων και Δυσλειτουργίες στο ΕΚΑΒ Αθήνας

20/01/2020

Σύνδεσμος ekabnews.gr

 

Ερώτηση βουλευτών του ΚΙΝΑΛ για την έλλειψη προσωπικού Πληρωμάτων Ασθενοφόρου/Διασωστών στο ΕΚΑΒ

29/08/2019

Σύνδεσμος ekabnews.gr

 

Νέα Ερώτηση στην Βουλή για την «Αναιτιολόγητη μεταφορά διαχείρισης των κλινών ΜΕΘ από το ΕΚΑΒ στο ΕΚΕΠΥ»

25/05/2018

Σύνδεσμος ekabnews.gr

 

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ-ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ-ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ


Στις 22 Οκτωβρίου ψηφίζουμε και καθορίζουμε ΕΜΕΙΣ το ΜΕΛΛΟΝ του ΕΚΑΒ.Δείτε στο EKABNews

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ-ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ, 04/10/2020

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΣΤΙΣ 22.10.2020-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», 25/09/2020About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews