ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/10/20

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΑΒ: 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΕΔΗΝ ΣΤΙΣ 8:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

 


Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020

EKABNewsΑθήνα 12/10/2020

Αρ. πρωτ.: 386 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΘΕΜΑ: 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΕΔΗΝ ΣΤΙΣ 8:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 15/10/2020  η ΠΟΕΔΗΝ  οργανώνει πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ. Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ θα ξεκινήσει στις 8:30πμ από την  Πλατεία Μαβίλη.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ συμμετέχουμε και Διεκδικούμε:

·         Ένταξη στα ΒΑΕ

·         Μονιμοποίηση εκτάκτων

·         Αυξήσεις μισθών

·         Ισχυρή Δημόσια Υγεία

·         Πανελλαδική ανάπτυξη του ΕΚΑΒ με υλικοτεχνική υποδομή-Νέα ασθενοφόρα.-Επίδομα ετοιμότητας

24ΩΡΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 10:00 ΠΜ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ συμμετέχει  στην 24ωρη  απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη, 15 του Οκτώβρη 2020, με αιτήματα:

·         Θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας. Προστασία των ευπαθών ομάδων.

·         Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση

·         Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

·         Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – Ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα.

·         Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

·         Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με προτεραιότητα στην Υγεία (Παιδεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ).

·         Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων

·         Κατάργηση του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1για τη λήψη απόφασης για απεργία.

·         Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.

·         Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

ΠΟΕΔΗΝ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 08:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ

ΑΔΕΔΥ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας

 

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος

 

Πηγή: somatioekab166.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews