ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/10/20

Η ΑΔΕΔΥ «Με αφορμή τη επίθεση των ΜΑΤ στους λειτουργούς της Υγείας»Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου  2020

EKABNews

 

 

Με αφορμή τη σημερινή επίθεση των ΜΑΤ στους λειτουργούς της Υγείας

 

Στην πρώτη εφαρμογή του Νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων (που ψήφισαν Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ στη Βουλή), προχώρησε σήμερα, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των λειτουργών Υγείας που έγινε το πρωί στο Υπουργείο Υγείας.

Συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας την πολιτική καταστολής των προηγούμενων Κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ), ως συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής, που αντιμετώπιζε τους εργαζόμενους με ΜΑΤ, χημικά και μηνύσεις, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας έδωσαν, σήμερα, εντολή στα ΜΑΤ, να επιτεθούν με αγριότητα στους συγκεντρωμένους, τραυματίζοντας μεταξύ άλλων τον Πρόεδρο και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούσαν μονιμοποίηση των συμβασιούχων και προσλήψεις στο χώρο της Υγείας (η Κυβέρνηση ανανέωσε τις συμβάσεις τους για 1,5 μήνα), προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΕΣΥ, εξαιτίας της πανδημίας και η Κυβέρνηση τους απάντησε με ξύλο και χημικά.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης της Ν.Δ. και δηλώνει πως όσους νόμους και αν ψηφίσει, για την κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος του «συνέρχεσθαι», αυτοί θα μείνουν στα χαρτιά.

Η τρομοκρατία των ΜΑΤ και των χημικών ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

Πηγή: adedy.gr


Δείτε στο EKABNews

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την Αστυνομική βία σε βάρος των Συμβασιούχων της Δημόσιας Υγείας σε εφαρμογή του νέου αντισυνδικαλιστικού νόμου.

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews