ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/10/20

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

EKABNews
25.10.2020

 

Ευχαριστήρια Ανακοίνωση

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε όλους τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία η οποία διεξήχθη χωρίς κανένα πρόβλημα από την εφορευτική επιτροπή και το σωματείο καθώς τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Ειδικά ευχαριστούμε  όλους όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας έδωσαν το ποσοστό του 20%.

Το αποτέλεσμα για εμάς δεν ήταν το επιθυμητό καθώς είχαμε μείωση της δύναμής μας. Την μικρότερη  σε σχέση με τις υπόλοιπες δύο μη κυβερνητικές παρατάξεις. Το σημαντικότερο είναι ότι χάθηκε το δικαίωμα του «βέτο» που είχαμε στο προεδρείο καθώς η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ (ΔΑΚΕ) με 7 έδρες έχει την αυτοδυναμία και είναι ο ρυθμιστής των εξελίξεων στο ιστορικό σωματείο μας. Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ  (ΣΥΡΙΖΑ) όπως ήταν αναμενόμενο συρρικνώθηκε. Είναι θετικό που η ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΠΑΜΕ/ΚΚΕ) τελικά εκπροσωπείτε έστω και αν πήρε την έδρα στην Γ΄ κατανομή. Το διοικητικό συμβούλιο ανανεώθηκε με τέσσερα καινούργια μέλη από τα οποία μόνο ο ένας εργάζεται στην «πρώτη γραμμή» των επειγόντων.

Οι δύο εκπρόσωποι μας στο νέο διοικητικό συμβούλιο, από την θέση της  αντιπολίτευσης πλέον καθώς οι εργαζόμενοι έδωσαν με την ψήφο τους την διοίκηση του σωματείου στην πρώτη παράταξη (ΑΚΕ), θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα μας, το δικαίωμα στην δουλειά μας, την δωρεάν περίθαλψη και τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΚΑΒ, ο οποίος απειλείται, αλλά και όλης της υγείας. Με όλες μας τις δυνάμεις θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε τον ρόλο του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου, την αξιοκρατία, την αναβάθμιση του επαγγέλματος και του ΕΚΑΒ, την βελτίωση της καθημερινότητας μας και την διασφάλιση της εργασίας μας. Μοναδικά κριτήρια για εμάς θα συνεχίσουν να είναι, το συμφέρον των εργαζομένων, του σωματείου μας και φυσικά του ΕΚΑΒ.

Είμαστε εδώ για να εκπροσωπήσουμε τους διασώστες στα επείγοντα και στο συνεργείο, στα  ειδικά τμήματα του ΕΚΑΒ και όσους εργάζονται σε διοικητικές θέσεις και να προβάλλουμε τις παθογένειες της υπηρεσίας μας. Για να συνδικαλιστούμε και όχι για να κάνουμε συμφωνίες με τις εκάστοτε διοικήσεις.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ανησυχούμε ιδιαίτερα για την έξαρση της υγειονομικής κρίσης. Στην συνάντηση που είχαμε ως παράταξη με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ την περασμένη εβδομάδα εκφράσαμε τις ανησυχίες μας για την οριακή επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΚΑΒ και την κόπωση των εργαζομένων. Μπορεί μέχρι σήμερα να μην είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα και επαρκή ανταπόκριση, οι συνθήκες όμως είναι δυσκολότερες απ΄ότι την Άνοιξη. Προτείναμε την άμεση ενίσχυση της δύναμης των ασθενοφόρων στα επείγοντα με εσωτερικές μετακινήσεις. Εννοείται ότι  καμία «έκπτωση» δεν πρέπει να γίνει στο επιτυχημένο μοντέλο που είχαμε μέχρι σήμερα: υψηλά μέτρα προστασίας-επαρκή υλικά-απολύμανση μετά από κάθε επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα-επαγγελματισμός διασωστών.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews