ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/10/20

Υπό έλεγχο η κατάσταση στο ΕΚΑΒ Αγρινίου παρά τα κρούσματα

 

Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020

EKABNews

 

Υπό έλεγχο η κατάσταση στο ΕΚΑΒ Αγρινίου παρά τα κρούσματα

agrinionews.gr\

06/10/2020

 

Έντονη ανησυχία έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία του Αγρινίου το τελευταίο διάστημα μετά και την εμφάνιση αρκετών κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη. Η πλειοψηφία τους αφορά προσωπικό του ΕΚΑΒ Αγρινίου. Μία υπηρεσία η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του «αγώνα» για την υγεία, σε μία κρίσιμη συγκυρία λόγω και της πανδημίας.

Όπως είναι γνωστό, μέχρι και αυτή τη στιγμή έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό πέντε άτομα από το ΕΚΑΒ Αγρινίου. Από αυτά, ένα νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό του Ρίου, δίχως να έχει διασωληνωθεί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα ακόμη εισήχθη στο Νοσοκομείο Αγρινίου για νοσηλεία τις τελευταίες ώρες, με τα υπόλοιπα να αναρρώνουν περιορισμένα στις οικίες τους.

Πέραν από το σκέλος που αφορά την υγεία των νοσούντων και την πιθανή μετάδοση του ιού, για την οποία και έχουν κινητοποιηθεί οι μηχανισμοί των ιχνηλατίσεων, σημαντικό είναι φυσικά και το πώς λειτουργεί το ΕΚΑΒ Αγρινίου υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δειγματοληπτικός έλεγχος στο μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού έχει ολοκληρωθεί ενώ έχουν γίνει και οι απαραίτητες απολυμάνσεις σε εγκαταστάσεις και οχήματα. Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει ζήτημα με την επάνδρωση και τις εφημερίες.

Δίαυλος επικοινωνίας για τη διαχείριση της κατάστασης έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Περιφέρειας και της κεντρικής διοίκησης του ΕΚΑΒ, ενώ οι όποιες κινήσεις γίνονται σύμφωνα με τις οδηγίες λοιμοξιολόγων και του ΕΟΔΥ. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι στιγμής λειτουργικά το ΕΚΑΒ Αγρινίου δείχνει ότι… αντέχει, ενώ φυσικά είναι ευχή όλων να μην προκύψει νέα έξαρση στην πορεία, καθώς πρόκειται για κατάσταση δυναμική.

Άλλωστε, ο λόγος γίνεται για μία νευραλγική υπηρεσία η οποία και δίνει καθημερινό αγώνα για τους πολίτες

Πηγή: agrinionews.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews