ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/10/20

Κορονοϊός: Ετοιμάζεται ομάδα κρούσης με νοσηλευτές δημόσιας υγείας – Όλες οι λεπτομέρειες

 

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020

EKABNews

 

Κορονοϊός: Ετοιμάζεται ομάδα κρούσης με νοσηλευτές δημόσιας υγείας – Όλες οι λεπτομέρειες

healthreport.gr

 

Ομάδα κρούσης κατά του κορονοϊού με νοσηλευτές σχεδιάζει να δημιουργήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Μία ομάδα «επίλεκτων» νοσηλευτών που θα αναλάβουν να ενημερώνουν τους πολίτες για τα θέματα δημόσιας υγείας, οι οποίοι όμως θα έχουν και τη δυνατότητα να ελέγχουν εγκαταστάσεις, δομές κ.α., σκοπεύει να δημιουργήσει το υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr.

Ειδικότερα οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr τονίζουν ότι η ομάδα κρούσης που θα αποτελείται αποκλειστικά από νοσηλευτές, θα δραστηριοποιηθεί με διαδικασίες εξπρές εν μέσω κορονοϊού, αλλά θα διατηρηθεί και μετά την πανδημία ώστε να υλοποιεί δράσεις για τη δημόσια υγεία.

 

Οι διαδικασίες των προσλήψεων για τους νοσηλευτές αναμένεται να γίνουν μέσω των Περιφερειών, περιγράφουν υψηλόβαθμα στελέχη στο HealthReport.gr, ενώ αναμένεται να αξιοποιηθούν και κονδύλια της Ευρώπης. Μέσω των Περιφερειών πρόκειται να ξετυλιχτεί και το σχέδιο των δράσεων των νοσηλευτών δημόσιας υγείας, ώστε να δραστηριοποιηθούν στις τοπικές κοινωνίες.

Αξιοσημείωτο είναι πως θα αναζητηθούν νοσηλευτές από την ελεύθερη αγορά, ώστε να ξεκινήσουν από την αρχή τη δραστηριοποίησή τους και με δεδομένο βέβαια ότι στο ΕΣΥ οι νοσηλευτές είναι ήδη λιγοστοί για να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Και αντιδράσεις

Βέβαια πριν ακόμη προχωρήσει το σχέδιο, φαίνεται ότι υπάρχουν ήδη αντιδράσεις. Πολλά στελέχη του τομέα της υγείας – τονίζουν πηγές του HealthReport.gr– εκφράζουν αντιρρήσεις για την αξιοποίηση μόνο νοσηλευτών και όχι και γιατρών στη διαδικασία προστασίας αλλά και των προγραμμάτων της δημόσιας υγείας.

 

Να σημειωθεί ότι σήμερα σε όλη τη χώρα υπάρχουν κοντά 70 γιατροί δημόσιας υγείας που ανήκουν στις Περιφέρειες και είναι επιφορτισμένοι με τη δημόσια υγεία, ώστε να υλοποιούν προγράμματα ενημέρωσης αλλά και ελέγχους.

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews