ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/10/20

Πορεία ΠΟΕΔΗΝ προς το υπουργείο Υγείας, Βίντεο

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020

EKABNews

 Πορεία ΠΟΕΔΗΝ προς το υπουργείο Υγείας

AMNAwebTV

Πορεία από την πλατεία Μαβίλη προς το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κάνει λόγο για υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ, σημειώνοντας ότι «οι δημόσιες δαπάνες Υγείας εξακολουθούν να βρίσκονται στο τριτοκοσμικό ύψος του 5% του ΑΕΠ όταν ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στο 7,5% στου ΑΕΠ», ενώ οι οργανικές θέσεις του προσωπικού των νοσοκομείων είναι χιλιάδες.

Μεταξύ άλλων, η ΠΟΕΔΗΝ ζητά επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, αυξήσεις στους μισθούς και αυξήσεις στα νυκτερινά και τις αργίες, σύσταση Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού και ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).ΕΡΤ/ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πορεία της ΠΟΕΔΗΝ προς το υπουργείο Υγείας με πανό «Από τα χειροκροτήματα… στο ξύλο»

newsbeast.gr

 

Γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ συμμετέχουν στη σημερινή απεργία - Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr

 

Στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν γιατροί και νοσηλευτές στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Συγκεκριμένα, πραγματοποιούν συλλαλητήριο, μέσω του οποίου διεκδικούν την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων, ενώ διαμαρτύρονται για υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) είχε αναφέρει στο κάλεσμά της ότι «θα είναι καταστροφικό εάν η Δημόσια Υγεία προσαρμοστεί για άλλη μια φορά στην αντιμετώπιση περιστατικών κορονοϊού, να σταματήσουν δηλαδή την λειτουργία τα χειρουργεία, οι καρδιολογικές μονάδες, εξωτερικά ιατρεία και να αυξάνεται έτσι η νοσηρότητα από άλλες αιτίες».

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σημείωσε στο δικό της κάλεσμα πως «η φωνή κάτω από τις μάσκες μετατρέπεται κάθε μέρα που περνάει σε κραυγή. Κραυγή αγωνίας, αγανάκτησης και οργής για τα παραμύθια της κυβέρνησης για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Στην κορυφή της πορείας που πέρασε κοντά από το Μέγαρο Μαξίμου και πρόκειται να καταλήξει στο υπουργείο Υγείας, είναι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Αυτό που ξεχώρισε, είναι ένα πανό που κρατούσαν στα χέρια τους οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο και γράφει: «Η απόλυτη υποκρισία - Από τα χειροκροτήματα... στο ξύλο», στο οποίο από τη μια πλευρά εμφανίζει γιατρούς να χειροκροτούνται την ώρα που δίνουν «μάχη» με τον κορονοϊό και από την άλλη καταστολή από αστυνομικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια κινητοποίησής τους.

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr:


Πηγή: newsbeast.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews