ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/10/20

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ-ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ

 

Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2020

EKABNews

 

05.10.2020

 

Στις 22 Οκτώβρη Ψηφίζω

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ

Το πρόγραμμα μας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σε λίγες ημέρες θα κληθούμε να αναδείξουμε με μυστική ψηφοφορία το νέο διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου μας καθώς και τους εκπροσώπους μας στην ΠΟΕΔΗΝ. Μεγάλο μέρος της θητείας των εκλεγμένων, η οποία είναι τριετής, θα διαχειριστεί συνδικαλιστικά την υγειονομική κρίση, την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και την διεκδίκηση των βασικών αναγκών μας, την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων, τα επερχόμενα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης καθώς και την ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στον ρόλο του.

Επειδή η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία είναι πράξη προσωπικής ευθύνης και υποχρέωση του κάθε δημοκρατικού πολίτη δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η ψήφος μας να είναι χαλαρή. Οι στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις στους χώρους εργασίας ανήκουν στο παρελθόν. Δεν ψηφίζουμε κόμματα και χρώματα αλλά όσους έχουν την επάρκεια να μας εκπροσωπήσουν καλύτερα.

Το πρόγραμμα μας

·       Πανελλαδική ανάπτυξη του ΕΚΑΒ με υλικοτεχνική υποδομή-Νέα ασθενοφόρα. Μόνιμες προσλήψεις 150 πιστοποιημένων διασωστών μέσω ΑΣΕΠ ετησίως για μια πενταετία προκειμένου να επιτευχθεί η επαρκής στελέχωση και η ανανέωση του δυναμικού.

·   Νέος σύγχρονος οργανισμός μετά από δημόσια διαβούλευση. Ένταξη σε αυτόν της μοριοδότησης εσωτερικών μετακινήσεων για την διασφάλιση της αξιοκρατίας.  Τροποποίηση εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας για την καλύτερη προστασία του διασώστη.

·  Δημιουργία πανελλαδικού και δημόσιου πτητικού φορέα από το ΕΚΑΒ με την ολοκλήρωση της μεγάλης δωρεάς ελικοπτέρων και αεροσκαφών από το ΙΣΝ. Καμία παραχώρηση υπηρεσιών σε ιδιωτικά συμφέροντα.

·         Αναβάθμιση του επαγγέλματος με την εισαγωγή της ειδικότητας στα ΑΕΙ.

·  Μονιμοποίηση όλου του επικουρικού προσωπικού με ανακατανομή των θέσεων. Προγραμματισμός ώστε να υλοποιηθούν πρώτα όλοι οι αιτούντες μετάθεσης μόνιμοι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ. 

·    Τροποποίηση Κανονισμού Μετακινήσεων/Μεταθέσεων Πληρωμάτων Ασθενοφόρου. Η πρόταση μας είναι η προσθήκη προσαυξημένης μοριοδότησης (60 μόρια) για το προσωπικό που υπηρετεί στα ασθενοφόρα οχήματα επί τουλάχιστον δώδεκα έτη και η αυξημένη μοριοδότηση (από 3 σε 5 μόρια) για κάθε συμπληρωμένο έτος υπηρεσίας.

·  Ένταξη στα ΒΑΕ με ειδικό συνταξιοδοτικό για τους διασώστες (25 χρόνια σε ασθενοφόρο επειγόντων-58 ετών σύνταξη).

·     Επίδομα ετοιμότητας-Θεσμοθέτηση κινήτρων για τους διασώστες που εργάζονται στα ασθενοφόρα

·    Συνέχιση καταβολής και αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

·   Ανάπτυξη ενός ενεργού προγράμματος εκπαίδευσης και ενημέρωσης των εργαζομένων, όχι μόνο επάνω στα διασωστικά, αλλά και πάνω σε άλλα θέματα όπως τα νομικά και τα εργασιακά που μας αφορούν άμεσα.

· Πρόληψη της άσκησης βίας κατά των υπαλλήλων του ΕΚΑΒ (διασωστών και ιατρών) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

·  Αναβάθμιση του συνεργείου οχημάτων με μόνιμες προσλήψεις και υλικοτεχνική υποδομή-Δημιουργία συνεργείου στο Παράρτημα Τρίπολης. Οι τεράστιες καθυστερήσεις στα εξουσιοδοτημένα ιδιωτικά συνεργεία απέδειξαν για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα πραγματοποίησης προληπτικής συντήρησης, επισκευής και αποκατάστασης βλαβών στα υπηρεσιακά οχήματα από το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ του ΕΚΑΒ.

·   Τροποποίηση του καταστατικού ώστε να δοθεί η δυνατότητα: α) εγγραφής ως μέλη στο Σωματείου του επικουρικού προσωπικού, β) κάλπης για εκλογική διαδικασία σε τομείς εκτός Αττικής και γ) αναβάθμιση τριμελών επιτροπών.

·      Ενιαίο ψηφοδέλτιο στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ όπως ισχύει στους υπόλοιπους οργανισμούς στην Υγεία.

Στις 22 Οκτωβρίου ψηφίζουμε και καθορίζουμε ΕΜΕΙΣ

το ΜΕΛΛΟΝ του ΕΚΑΒ.

 

Πηγή: Facebook ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ

Δείτε στο EKABNews

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΣΤΙΣ 22.10.2020-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», 25/09/2020

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ- ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 29.6 ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30.6 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΤΑΔΙΟΥ 29), 28/06/2020

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑΒ, 18/06/2020

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ: Ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί τις Αεροδιακομιδές ΕΚΑΒ, 03/06/2020

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ: Σχετικά με την επαπειλούμενη αλλαγή καθεστώτος στις Αεροδιακομιδές ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, 29/05/2020

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ «Σχετικά με τα δημοσιεύματα για την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα», 04/05/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ (13-04-2020)

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ: Σε οριακό σημείο η επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΚΑΒ λόγω των βλαβών στα ασθενοφόρα, 24/12/2019About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews