ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/10/20

Έκτακτες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού για την επιδημία – Που θα προσλαμβάνονται

 

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020

EKABNews

 

Κορονοϊός: Έκτακτες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού για την επιδημία – Που θα προσλαμβάνονται

healthreport.gr

 

Έκτακτες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού από το υπουργείο Υγείας για την κάλυψη των αναγκών του κορονοϊού. Τι προβλέπει τροπολογία

Σε νέες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας, καθώς τροπολογία που αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή με το νομοσχέδιο για το Ωνάσειο την ερχόμενη Τρίτη, επιτρέπει για την κάλυψη των αναγκών λόγω της επιδημίας να προσλαμβάνεται υγειονομικό προσωπικό έως τις 31 Δεκεμβρίου. Δείτε ΕΔΩ τι προβλέπει η τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ που κατατέθηκε: “ΕΟΠΥΥ: Κατατέθηκε η τροπολογία για τις σαρωτικές αλλαγές – Πως θα διορίζεται ο Διοικητής και το ΔΣ”

Γιατροί και νοσηλευτές

Ειδικότερα οι προσλήψεις επικουρικού προσωπικού μπορούν να γίνουν για ένα χρόνο μετά από κοινή απόφαση των υπουργών οικονομικών και υγείας και θα αφορούν ιατρικό, νοσηλευτικό και υποβοηθητικό προσωπικό και πάσης φύσεως.

 

Το επικουρικό προσωπικό θα ενταχθεί για τις ανάγκες του κορονοϊού, εφόσον βέβαια υφίσταται ακόμη κίνδυνος, στα στρατιωτικά νοσοκομεία, στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ), στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας, στα νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινήτειο, στην ΑΕΜΥ, στις αποκεντρωμένες διοικήσεις.

Στόχος με το επικουρικό προσωπικό που θα προσληφθεί, όπως αναφέρει η τροπολογία, να καλυφθούν ανάγκες σε ιατρονοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό των Αερουγειονομείων που λειτουργούν στις εν λόγω δομές.

Πάντως ο υπουργός Υγείας είχε δεσμευτεί πρόσφατα ότι θα μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί υγειονομικοί και λόγω της επιδημίας. ΔιαβάστεΕΔΩ αναλυτικά: “Κικίλιας: Μονιμοποιούνται οι επικουρικοί νοσηλευτές – Μεαξιολόγηση οι επικουρικοί γιατροί”

Η διαδικασία μετά την ψήφιση της τροπολογίας δεν θα απαιτεί άλλη έγκριση από τις αρμόδιες επιτροπές.

Πηγή: healthreport.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews