ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/10/20

Στο… περίμενε οι διασώστες του ΕΚΑΒ ΣάμουΣάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

EKABNews

 

Στο… περίμενε οι διασώστες του ΕΚΑΒ Σάμου

samos24.gr

 

Οι τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας δεν αρμόζουν σε μια τέτοια σημαντική υπηρεσία. Θα πρέπει μεριμνήσουν οι αρχές για την άμεση μετεγκατάσταση και στελέχωση της.

Πολύ μεγάλο είναι το πρόβλημα υποστελέχωσης σε διασώστες στη Σάμο των περίπου 34.000 μόνιμων κατοίκων και των περίπου 4.580 προσφύγων και μεταναστών, με αποτέλεσμα καθημερινά να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, την ώρα μάλιστα που υπάρχουν διαθέσιμα ασθενοφόρα, όμως δυστυχώς, το προσωπικό δεν επαρκεί.

Στις περισσότερες βάρδιες, υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο για να καλύψει ολόκληρο το νησί με αποστάσεις που φτάνουν και τα 70 χιλιόμετρα και με δύσκολο οδικό δίκτυο.

Για να υπάρχουν βάρδιες με παραπάνω από ένα ασθενοφόρο απαιτούνται πάνω από 20 διασώστες. Αυτή τη στιγμή στο παράρτημα του ΕΚΑΒ στο νησί μας υπηρετούν μόλις 9 άτομα.

Στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού βρίσκονται οι διασώστες του ΕΚΑΒ Σάμου, που μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου είναι σε πλήρη ετοιμότητα για τον πόλεμο με τον αόρατο εχθρό.

Οι διασώστες έχουν κληθεί να παραλάβουν ύποπτα κρούσματα και να τα μεταφέρουν στο νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό, έχοντας πλήρη επίγνωση των κινδύνων που αντιμετωπίζουν με αυταπάρνηση προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο.

Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ επιβαρύνεται  με τα εξιτήρια ασθενών από τις μονάδες Υγείας, καθημερινές μεταφορές νεφροπαθών για αιμοκάθαρση, αεροδιακομιδές, μεταφορά ασθενών σε διαγνωστικά κέντρα και τώρα με την μεταφορά θετικών κρουσμάτων covid-19 από το νοσοκομείο σε ξενοδοχεία αναφοράς.

Πρόβλημα αποτελεί και το γεγονός ότι δεν διαθέτει ιατρείο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου, αφού κάποια ελαφρά περιστατικά θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν εκεί και να μη χρειάζεται η μεταφορά τους στο νοσοκομείο, οπότε το ασθενοφόρο θα εξοικονομούσε  χρόνο για πιο επείγοντα περιστατικά.

Από την άλλη, πέντε μήνες πέρασαν από την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, κ Βασίλη Κικίλια στη Σάμο.

Αν και ο υπουργός προσπάθησε να συμβάλει στην εύρεση χώρου για τη μετεγκατάσταση του ΕΚΑΒ, σε κτιριακές εγκαταστάσεις που θα μπορούν να καλύψουν τις προδιαγραφές της υπηρεσίας και τις ανάγκες των εργαζομένων, το θέμα δυστυχώς είχε μείνει στάσιμο, καθώς μέχρι και σήμερα,  οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ένα παλιό κοντέινερ στον αύλειο χώρο του τμήματος αγροτικής ανάπτυξης στη περιοχή της Αγίας Ειρήνης, μέχρι να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και τεχνικές δυσκολίες στη διαμόρφωση του νέου χώρου που παραχωρήθηκε δωρεάν από τον ΕΟΣ Σάμου, που θα επιλύσει διαχρονικά λειτουργικά προβλήματα της υπηρεσίας.

Οι τριτοκοσμικές αυτές συνθήκες εργασίας δεν αρμόζουν σε μια τέτοια σημαντική υπηρεσία. Θα πρέπει μεριμνήσουν οι αρχές για την άμεση μετεγκατάσταση και στελέχωση της.

 

Πηγή: samos24.gr

Δείτε στο EKABNews

Σε τριτοκοσμικές συνθήκες οι διασώστες του ΕΚΑΒ Σάμου, 3/6/2020

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews