ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/10/20

Κορονοϊός: Πόσοι ασυμπτωματικοί φορείς υπάρχουν στη χώρα μας – Οι εκτιμήσεις των ειδικών

 

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020

EKABNews

 

Κορονοϊός: Πόσοι ασυμπτωματικοί φορείς υπάρχουν στη χώρα μας – Οι εκτιμήσεις των ειδικών

healthreport.gr

 

Ακόμη και 20.000 μπορεί να είναι τα «κρυμμένα» κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας εκτιμούν οι επιστήμονες

Ανησυχία προκαλούν οι ασυμπτωματικοί φορείς του κορονοϊού που υπάρχουν στη χώρα μας, καθώς οι ειδικοί ανησυχούν πως μπορεί να διασπαρεί ο κορονοϊός με μεγάλη ευκολία χωρίς να το αντιληφθούμε.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού μάλιστα σημείωσε μιλώντας στο Open ότι όλες οι στατιστικές δείχνουν πως μπορεί να υπάρχουν ακόμη και 20.000 «κρυμμένα» κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. Γεγονός που δείχνει και τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν σε καθημερινή βάση για τον πληθυσμό.

8 στους 10 ασυμπτωματικοί

Άλλωστε όπως έχει επισημάνει και ο επίκουρος καθηγητής και επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Γκίκας Μαγιορκίνης, όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι περίπου το 50 με 80% των ασθενών με κορονοϊό μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί.

 

Γι αυτό εξάλλου και όλοι οι επιστήμονες τονίζουν πως η συμπεριφορά των πολιτών θα πρέπει να εστιάζεται στην τήρηση των μέτρων ,ώστε και φορέας να είναι κανείς να προστατεύεται η δημόσια υγεία με τη χρήση μάσκας και τις αποστάσεις. ΔιαβάστεΕΔΩ αναλυτικά πόσοι έχουν προσβληθεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας από κορονοϊό μεβάση τα όσα δείχνουν οι μελέτες: «Κορονοϊός: Πόσοι μολύνθηκαν μέχρι σήμερα από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας»

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών ασθενών είναι και αυτός που εξακολουθεί να φοβίζει δεόντως τους επιστήμονες, αφού μέχρι σήμερα η επιδημία στη χώρα μας έχει δείξει πως πολλές συρροές κρουσμάτων έχουν προκύψει από ασυμπτωματικούς.

 

Όπως έχει δηλώσει ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, στη χώρα μας πιθανώς να έχουν προσβληθεί 100.000 μέχρι 150.000 άνθρωποι αριθμός που φυσικά δεν «χτίζει» τη λεγόμενη ανοσία αγέλης.

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews