ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/10/20

Η ΑΔΕΔΥ ζητάει την «Παράταση της θητείας των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια του δημοσίου»

 

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

EKABNews

 

Παράταση της θητείας των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια του δημοσίου

Η κυβέρνηση με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αποφάσισε   να παρατείνει την θητεία των συνδικαλιστικών οργάνων έως το τέλους του χρόνου (31/12/2020), προκειμένου, εύλογα, να μην τεθούν σε διακινδύνευση οι υγειονομικοί κανόνες αντιμετώπισης της πανδημίας.

Και ενώ επιδείχθηκε ιδιαίτερη σπουδή για τα συλλογικά όργανα, δεν συνέβη κάτι αντίστοιχο για τις εκλογές των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, μια οιονεί συνδικαλιστική διαδικασία.

Αποτέλεσμα ήταν η αδικαιολόγητη επιμονή της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως στην πραγματοποίησή τους και ο ακραίος αυταρχισμός να επιβάλει, παρά την καθολική διαφωνία των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών(ΔΟΕ και ΟΛΜΕ) την ηλεκτρονική ψηφοφορία, χωρίς κανένα τεκμήριο εγκυρότητας της εκλογικής διαδικασίας,  ενώ είχε ψηφιστεί με τροπολογία η δυνατότητα αναβολής τους επι οκτάμηνο. Έφτασε μάλιστα στην πρωτοφανή κωμικοτραγική ενέργεια να απαγορεύσει την αποχή από την διαδικασία, όχι μόνο των εκλογέων, αλλά και των παρατάξεων που στο σύνολό τους αποφάσισαν, ως ύστατη πράξη δημοκρατικής ευθύνης, να αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους.

Παράλληλα,  και στο υπόλοιπο Δημόσιο (πχ στους ΟΤΑ οι εκλογές διεξάγονται αρχές του Δεκέμβρη του 2020) συνεχίζονται ή προγραμματίζονται  διαδικασίες για την εκλογή Αιρετών, σε συνθήκες που αναγκαστικά παραβιάζουν τους κανόνες φυσικής αποστασιοποίησης , σε ακατάλληλους χώρους με μεγάλους αριθμούς ψηφοφόρων.

Οι παραπάνω συνθήκες, θέτουν σε διακινδύνευση την υγεία των συμμετεχόντων, και ταυτόχρονα, για τους ίδιους λόγους, αποθαρρύνουν πολλούς εργαζόμενους από το να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Επισημαίνουμε ότι όλα αυτά τα θέματα είχαν τεθεί στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, στις 13/10/2020, κατά τη συνάντηση που είχε η ΑΔΕΔΥ μαζί του. Είχε ζητηθεί, δε, μετ’ επιτάσεως, η παράταση της θητείας των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια.  Τότε η κ. Χαραλαμπογιάννη, Γ.Γ. του Υπουργείο Εσωτερικών, μας είχε ενημερώσει ότι έχει τεθεί σχετικό ερώτημα στον ΕΟΔΥ και θα μας απαντήσει. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.

Ύστερα από τα παραπάνω, η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ καλεί, για μια ακόμα φορά, τον Υπουργό Εσωτερικών να παρατείνει άμεσα την θητεία των Αιρετών μελών των Υπηρεσιακών  Συμβουλίων, όπως έκανε και με τη θητεία των συνδικαλιστικών οργάνων.

Δεν πρόκειται, προφανώς, να γίνει αποδεκτή, οποιαδήποτε προσπάθεια αλλοίωσης της βούλησης των εργαζομένων με την εισαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

Πηγή: adedy.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews