ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/10/20

Οι δημόσιοι υπάλληλοι ξεκινούν άμεσα μαθήματα πρώτων βοηθειών


Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020

EKABNews

 

Οι δημόσιοι υπάλληλοι ξεκινούν άμεσα μαθήματα πρώτων βοηθειών

dikaiologitika.gr

 

Ξεκινά άμεσα η εκπαίδευση των δημοσίων υπαλλήλων για παροχή πρώτων βοηθειών μετά από το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε, σήμερα, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), Dr. Αντώνιο Αυγερινό.

Το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ άλλων, αποβλέπει στην εκπαίδευση του προσωπικού του δημοσίου τομέα στην παροχή πρώτων βοηθειών. Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, η εκπαίδευση θα ξεκινήσει, άμεσα, από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η ανάγκη εδραίωσης της συνεργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αποσκοπεί αφενός στην υγειονομική/ιατρική κάλυψη και στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, με τη σωστή και ασφαλή παροχή πρώτων βοηθειών σε κάθε είδους διοργανώσεις, όπως εθιμοτυπικές εκδηλώσεις, συναυλίες, πολιτιστικά δρώμενα, αθλητικά γεγονότα κ.λπ. σε πανελλαδικό επίπεδο και αφετέρου στη βελτίωση των μηχανισμών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και στην ενίσχυση της προστασίας των ευάλωτων προσώπων.

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

Με αυτά τα δεδομένα, στο πλαίσιο του Μνημονίου συμφωνήθηκε πως ο Ε.Ε.Σ. θα συνδράμει και θα υποστηρίξει το ΥΠΕΣ σε 10 βασικά πεδία:

1. Στην υγειονομική κάλυψη και πρωτοβάθμια περίθαλψη σε κάθε είδους διοργανώσεις και εκδηλώσεις του Υπουργείου.

2. Σε όλες τις εθιμοτυπικές εκδηλώσεις που επιμελείται το Τμήμα Δημοσίων σχέσεων του ΥΠΕΣ, όπως σε παρελάσεις κ.λπ.

3. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σε χώρους που θα υποδειχθούν από το Υπουργείο.

4. Σε Αθλητικά Κέντρα και κατασκηνώσεις, για παιδιά και ενήλικες, που οργανώνει το ΥΠΕΣ.

5. Στην εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες και στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), στο προσωπικό του Υπουργείου και σε ελεγχόμενους από αυτό φορείς.

6. Στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που θα υποδειχθούν από το ΥΠΕΣ.

7. Στο Πρόγραμμα «Νοσηλεία στο Σπίτι», σε ευάλωτες κοινωνικές οικογένειες ή μεμονωμένους πολίτες, που χρήζουν βοήθειας και θα υποδειχθούν από το Υπουργείο.

8. Στην παροχή, σε συνεργασία και επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου, έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης, ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, σε περιπτώσεις επιδημιών - μολυσματικών ασθενειών, π.χ. COVID-19.

9. Στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στη διαχείριση του στρες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες Ελλήνων πολιτών, καθώς επίσης και προσφύγων και μεταναστών.

10. Στην παροχή υγειονομικής υπηρεσίας και επισιτιστικής βοήθειας σε κρατικές δομές, που θα υποδειχθούν από το ΥΠΕΣ.

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

  1. Και για να καταλάβω η είδηση αναδημοσιεύεται ως φοβερή;;;Ο φορέας μας έχει διεύθυνση εκπαίδευσης με πιστοποιημένους διασώστες από το επιστημονικό του συμβούλιο.Παρεχει μαθήματα βασικής υποστήριξης ζωής με χρήση ΑΕΑ δωρεάν .Η εκπαίδευση των μαθητων στα σχολεία δοθηκε σε αλλον ιδιωτικο φορεα εκπαιδευσης.Τωρα και και οι δημόσιες υπηρεσίες.Υπαρχει αντίλογος από τα θεσμικά μας όργανα;;;Κρατικός φορέας είμαστε.Προς κρατικό φορεα.Ολα κομμάτι δημοσίων σχέσεων χωρίς ουσία!και το σχόλιο είναι επωνυμο
    ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΤΈΙΜΕΝΤΕ ΒΑΔΙΛΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ,
    ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ Α ΕΚΑΒ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
    ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΡΑΦΕΊΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΉΜΑΤΟΣ ΤΡΊΠΟΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews