ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/10/20

Καμία ανησυχία για τα πληρώματα του Βόλου λόγω κρουσμάτων στο ΕΚΑΒ Λάρισας

 

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

EKABNews

Καμία ανησυχία για τα πληρώματα του Βόλου λόγω κρουσμάτων στο ΕΚΑΒ Λάρισας

taxydromos.gr

27/10/2020

 

Οι έξι θετικοί από το παράρτημα Λάρισας δεν συνδέονται με τοπικές επαφές

Ο συναγερμός, που σήμανε από το περασμένο Σάββατο στο ΕΚΑΒ Λάρισας, όπου βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό έξι εργαζόμενοι του παραρτήματος της γείτονος πόλης, αρχικά ανησύχησε τους διασώστες του ΕΚΑΒ στον Βόλο, ωστόσο, σύμφωνα με τον διευθυντή της υπηρεσίας Κώστα Σταμνά, δεν υφίσταται λόγος, αφού μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ένδειξη σύνδεσης των θετικών κρουσμάτων της Λάρισας με το τοπικό προσωπικό. Στις διακομιδές που έγιναν τις τελευταίες μέρες από Βόλο προς Λάρισα ελήφθησαν, με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται, όλα τα απαραίτητα μέτρα αφενός, αφετέρου δεν υπήρχε επαφή με άλλους διασώστες από το ΕΚΑΒ Λάρισας, ώστε να υπάρχει θέμα… ιχνηλάτησης επαφών και στον Βόλο.

 

Σημειώνεται, πως το περασμένο Σάββατο έγιναν 50 τεστ σ’ όλο το προσωπικό της Λάρισας, από τα οποία προέκυψαν έξι κρούσματα. Οι έξι υπάλληλοι φέρεται να «κόλλησαν» τον ιό από συναδέλφισσά τους που εργάζεται στις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΚΑΒ. Η ίδια φέρεται να είχε πάει σ’ έναν γάμο όπου προσβλήθηκε από τον COVID-19.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει επανέλεγχος σ’ αυτούς τους υπαλλήλους, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς του ιού.

Παράλληλα, εκφράζεται προβληματισμός – ενώ ξεκίνησε ήδη ο σχεδιασμός – ώστε να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό που θα προκύψουν από την συγκεκριμένη κατάσταση με εργαζόμενους που θα έρθουν από άλλες περιοχές.

«Δυστυχώς ο κορονοϊός χτύπησε και τη δική μας πόρτα. Στη Λάρισα έχουμε έξι θετικά κρούσματα. Όσον αφορά τον Βόλο δεν υφίσταται θέμα ανησυχίας. Σε κάθε περίπτωση πάντως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όλοι διότι ο ιός δεν αστειεύεται», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πηγή: taxydromos.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews