ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/10/20

Έγγραφο της ΠΟΕΔΗΝ προς τους Υπουργούς Υγείας για τις παρατάσεις συμβάσεων του Επικουρικού προσωπικού

 

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020

EKABNews

 

Κύριοι Υπουργοί,

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή παρατείνονται οι ενεργείς συμβάσεις του Επικουρικού προσωπικού έως 31/10/2021. Η εν λόγω διάταξη δεν καλύπτει τους συναδέλφους που οι συμβάσεις έληξαν ήδη από 30 Σεπτέμβρη 2020 παρ’ ότι στο Δελτίο Τύπου προαναγγείλατε την αναδρομικότητα της διάταξης.

Επίσης δεν συμπεριλαμβάνεται ρητώς στην εν λόγω ρύθμιση το Επικουρικό προσωπικό που συμμετείχε στην προκήρυξη 2Κ με αυξημένη μοριοδότηση, βρίσκεται εκτός των προσωρινών πινάκων επιτυχόντων και απολύονται με την έκδοση του ΦΕΚ των διοριστέων το οποίο θα είναι σε πρωθύστερο χρόνο από 31/10/2021 (άρθρο 230 του Ν. 4610/2019).

Ως εκ τούτω στην εν λόγω διάταξη θα πρέπει να συμπεριληφθεί η κατάργηση του άρθρου 230 του Ν. 4610/2019 που προβλέπει το παραπάνω.

Επίσης θα πρέπει να αποσταλεί οδηγία από το Υπουργείο Υγείας στις Διοικήσεις των Μονάδων να συνεχίσουν να απασχολούν το Επικουρικό προσωπικό που έληξε η σύμβασή τους, αφού ο νόμος θα συμπεριλαμβάνει την αναδρομικότητα.

Θεωρούμε θετική την παράταση για ένα χρόνο των συμβάσεων όλων των Επικουρικών υπαλλήλων. Διεκδικούμε όμως να σταματήσει η ομηρία και να μονιμοποιηθεί το σύνολο των εκτάκτων υπαλλήλων στη Δημόσια Υγεία.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Πηγή: poedhn.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews