Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2020
EKABNews
Κορονοϊός: Πόσες κλίνες ΜΕΘ για covid-19 είναι
κενές σε Αθήνα Πειραιά
healthreport.gr
Αυξάνονται οι
διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, αφού ήδη 79 συνάνθρωποι μας νοσηλεύονται στις
εντατικές
Καθημερινή αύξηση παρουσιάζουν τα βαριά
περιστατικά του κορονοϊού γι αυτό και οι ειδικοί αλλά και οι αρχές φοβούνται
ότι τις επόμενες εβδομάδες θα αυξηθούν
κατακόρυφα οι σοβαρές περιπτώσεις.
Μάλιστα όλοι οι ειδικοί αναμένουν αύξηση των σοβαρών περιστατικών περί τα τέλη Οκτωβρίου, οπότε και θα χαλάσει ο καιρός και ο κόσμος θα συγκεντρώνεται σε κλειστούς χώρους όπου η μεταδοτικότητα του κορονοϊού είναι πολύ μεγαλύτερη. Κάτι που άλλωστε είπε εμφατικά και ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης. ΔιαβάστεΕΔΩ αναλυτικά: «Μαγιορκίνης: Συνεχώς ανοδική η τάση ειδικά στην Αττική – ΤέλοςΟκτωβρίου αναμένουμε μεγάλη αύξηση»
Οι κλίνες ΜΕΘ
Οι κλίνες ΜΕΘ
στο Λεκανοπέδιο της Αττικής είναι
συνολικά 119, εκ των οποίων οι 82 βρίσκονται στα μεγάλα νοσοκομεία της
πρωτεύουσας. Σε αυτά, με βάση
πληροφορίες του HealthReport.gr, σήμερα είναι κενές το 43%.
Στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια (2η ΥΠΕ), δηλαδή στα νοσοκομεία του Πειραιά, υπάρχουν σήμερα 21 νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ στα χερσαία νοσοκομεία σε σύνολο 37 διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ για covid-19.
Ωστόσο το plan b του υπουργείου Υγείας και της 2ης ΥΠΕ αναφέρει – σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr – ότι θα ενεργοποιηθούν και οι υπόλοιπες κλίνες σε εντατικές και οι νοσηλευόμενοι με άλλα νοσήματα θα μεταφερθούν στον ιδιωτικό τομέα. Κάτι που άλλωστε προβλέπεται και σε πρόσφατη υπουργική απόφαση.
Πηγή: healthreport.gr
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:
ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ
Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.