ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/10/20

Eπικεφαλής ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Θεσσαλονίκης: Γνωρίζουν ότι είναι θετικοί στον κορωνοϊό και κυκλοφορούν κανονικά

 

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

EKABNews

 

Eπικεφαλής ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ: Γνωρίζουν ότι είναι θετικοί στον κορωνοϊό και κυκλοφορούν κανονικά

thestival.gr

20/10/2020

 

Για ανεύθυνες συμπεριφορές πολιτών οι οποίες συνετέλεσαν στο να επιδεινωθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη  Θεσσαλονίκη έκανε λόγο η επικεφαλής ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, Τζίνα Λεπτοκαρίδου, μιλώντας στην εκπομπή «Check in στα γεγονότα» της TV100.

«Εμείς λέμε σε ένα θετικό σύμπτωμα να είναι σε καραντίνα για  14 ημέρες και να επαναλάβει το τεστ μέχρι αυτό να είναι αρνητικό. Αυτό όμως δεν το ακολουθούν όλοι. Δυστυχώς ορισμένοι θετικοί που είναι  ασυμπτωματικοί, κυκλοφορούν. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημά μας. Κυκλοφορούν συνειδητά, υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις» σημείωσε η κα Λεπτοκαρίδου και πρόσθεσε: «Το άλλο σημαντικό είναι ότι φοιτητές που βρίσκονται θετικοί δεν είναι όμως από τη Θεσσαλονίκη, επιστρέφουν στην πατρίδα τους, οι περισσότεροι με το ΚΤΕΛ. Οπότε καταλαβαίνετε ότι ο ιός μετακινείται».

 

Η διευθύντρια ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ αναφέρθηκε επίσης σε πολίτες οι οποίοι αμφισβητούσαν την ύπαρξη ή την επιθετικότητα του ιού και άλλαξαν άποψη όταν ήρθαν και οι ίδιοι αντιμέτωποι με αυτόν.

«Οι θεωρίες όσων είναι αντιρρησίες σχετικά με τον ιό μέρα με τη μέρα καταρρέουν. Γιατί δυστυχώς πάρα πολλά από αυτά τα άτομα έχουν προσβληθεί και έχουν νοσήσει. Εμείς συναντάμε στα νοσοκομεία νέα παιδιά τα οποία έρχονται φοβισμένα. Φοράνε τη μάσκα έξω από την αυλή του νοσοκομείου από μόνα τους και έρχονται και μας εξομολογούνται ότι “εγώ δεν πίστευα ότι υπάρχει ο ιός, ήμουν από αυτούς που έγραφαν στο διαδίκτυο ό,τι θεωρία θέλετε και έρχονται μέσα στο νοσοκομείο και πραγματικά αγωνιούν”».

Πηγή: thestival.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews