ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/10/20

Κορονοϊός: Φόβοι για αύξηση των περιοχών που βρίσκονται ένα βήμα πριν το lockdown – Ποιες είναι οι πόλεις σε συναγερμό
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

EKABNews

Κορονοϊός: Φόβοι για αύξηση των περιοχών που βρίσκονται ένα βήμα πριν το lockdown – Ποιες είναι οι πόλεις σε συναγερμό

healthreport.gr

 

Φόβοι για αύξηση των περιοχών σε «πορτοκαλί» συναγερμό – Τι θα αλλάξει στο χάρτη με τις πόλεις σε κίνδυνο

Αλλαγές στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας αναμένεται να κάνουν σε 2 με 3 ημέρες οι ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, θα προσθέσουν κι άλλες περιοχές που βρίσκονται σε κίνδυνο αφού έφθασαν σε πορτοκαλί συναγερμό.

Μεταξύ αυτών αναμένεται να είναι και η Θεσσαλονίκη η οποία παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες αυξημένα κρούσματα, μετά από ένα διάστημα που παρουσίαζε ήπιο επιδημιολογικό φορτίο. Η συμπρωτεύουσα άλλωστε παρακολουθείται στενά από τις αρχές, παρότι αποφασίστηκε να μην τεθούν άλλοι περιορισμοί.

 

Ειδικότερα, χρειάστηκε να κινητοποιηθούν όλες οι ελεγκτικές αρχές για την συμπρωτεύουσα στην οποία καταγράφονται αυξημένα κρούσματα. Παρά τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν και τις προειδοποιήσεις του Σωτήρη Τσιόδρα, η κυβέρνηση αποφάσισε να μη ληφθούν επιπλέον μέτρα στη Θεσσαλονίκη.

Άλλωστε οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας έδειξαν την προηγούμενη περίοδο ότι μπορούν να τηρήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους περιορισμούς. Γι αυτό και είχαν περιορισμένα κρούσματα. ΔιαβάστεΕΔΩ τι αποφάσισε η κυβέρνηση μετά από συσκέψεις παρουσία και του πρωθυπουργού:« Κορονοϊός: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη – Στο επίκεντρο οινέοι»

Γιατί δεν λαμβάνονται επιπλέον μέτρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πάντως έγκυρες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι η κυβέρνηση τόσο σε ότι αφορά στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη εμφανίζεται φειδωλή στη λήψη επιπλέον μέτρων, καθώς τα στελέχη της εκτιμούν ότι τα δύο οικονομικά κέντρα της Ελλάδος θα πληγούν δεόντως εάν υπάρξουν κι άλλοι περιορισμοί.

 

Εξάλλου τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας κινείται όλη η οικονομική δραστηριότητα και τα επιπλέον μέτρα θα προκαλούσαν σοβαρό πλήγμα στην παραγωγική διαδικασία, ενώ θα έφερναν και σε εξαιρετικά δύσκολη θέση χιλιάδες εργαζόμενους.

Σχετικά με τη Θεσσαλονίκη πάντως οι ειδικοί επιστήμονες θα παρακολουθήσουν τα επόμενα 24ωρα την πορεία της επιδημίας πριν εισηγηθούν να ληφθούν επιπλέον μέτρα και η πόλη μπει σε πορτοκαλί συναγερμό.

Οι πόλεις σε πορτοκαλί συναγερμό

Στο μεταξύ όμως στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας υπάρχουν 7 περιοχές της Ελλάδας και 16 νησιά που βρίσκονται σε πορτοκαλί συναγερμό.

Στις 23 Οκτωβρίου αναμένεται ο χάρτης να ανανεωθεί οπότε και κάποιες από τις περιοχές αυτές είναι πιθανό να βγουν από το πορτοκαλί χρώμα και είτε να μπουν στο κόκκινο είτε να πέσουν σε επικινδυνότητα και να φθάσουν στο κίτρινο.

 

Οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας μελετούν μέρα με την ημέρα τα νέα κρούσματα πριν καταλήξουν.

Πάντως πολλές είναι οι περιοχές ανά την επικράτεια σήμερα που βρίσκονται στο 3ο επίπεδο και μόλις ένα βήμα πριν μπουν σε lockdown όπως η Κοζάνη εάν δεν περιορισθεί η διασπορά του κορονοϊού.

Και το ζήτημα είναι ότι με την πτώση της θερμοκρασίας έρχεται και η αύξηση της μεταδοτικότητας. Μάλιστα σε περίπου 10 ημέρες από σήμερα οι ειδικοί αναμένουν κατακόρυφη αύξηση των νέων κρουσμάτων λόγω του καιρού.

 

Οι ειδικοί έχουν δηλώσει, μεταξύ αυτών και ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, ότι προς το τέλος Οκτωβρίου που θα αρχίσει η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και οι πολίτες θα μπαίνουν σε κλειστούν χώρους, η μεταδοτικότητα του ιού μπορεί να αυξηθεί ακόμη και κατά 10 φορές.

Οι περιοχές

Γι αυτό και λόγω της αναμενόμενης πτώσης της θερμοκρασίας, οι αρχές διατυπώνουν ανησυχία για τις περιοχές που σήμερα βρίσκονται σε πορτοκαλί συναγερμό. Θεωρούν πως αν δεν περιοριστεί σήμερα η διασπορά του ιού, οι συνθήκες δεν θα ευνοούν αργότερα. Γι αυτό και έχουν ρίξει όλο το βάρος τους στα σημεία της χώρας που σήμερα είναι στο επίπεδο 3 προκειμένου να περιορίσουν την «επέλαση» του κορονοϊού.

Οι 7 περιοχές της Ελλάδος που βρίσκονται σήμερα σε πορτοκαλί συναγερμό όπου έχουν επιβληθεί και μέτρα περιορισμού είναι:

Ιωάννινα

Τρίκαλα

Καρδίτσα

Καστοριά

Πέλλα

Αχαΐα

Αττική

 

 

Ο τελευταίος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας

Τα 16 νησιά που σήμερα παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο με βάση τους παράγοντες που συνυπολογίζουν οι επιστήμονες είναι:

 

Ύδρα

Πόρος

Σπέτσες

Αίγινα

Αγκίστρι

Ζάκυνθος

Κύθνος

Κέα

Λέσβος

Σάμος

Μύκονος

Σαντορίνη

Ηράκλειο

Σίκινος

Φολέγανδρος

Ίος

Πηγή: healthreport.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews