ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/10/20

Κορονοϊός: Πότε θα εφαρμοσθεί lockdown στην Αττική – Τα σχέδια της κυβέρνησης και η αυστηροποίηση των μέτρων
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

EKABNews

 

Κορονοϊός: Πότε θα εφαρμοσθεί lockdown στην Αττική – Τα σχέδια της κυβέρνησης και η αυστηροποίηση των μέτρων

healthreport.gr

 

Ο κορονοϊός καλπάζει σε όλη τη χώρα γι αυτό και η κυβέρνηση στρέφει το βλέμμα της τώρα στην Αττική

Στην Αττική εστιάζουν πλέον τις προσπάθειές τους οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες προκειμένου να μη χρειασθεί να εφαρμοσθεί ένα lockdown, όπου κινείται το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας της χώρας.

Οι φόβοι σχετίζονται φυσικά με μία πιθανή περαιτέρω αύξηση των νέων κρουσμάτων στο Λεκανοπέδιο, γεγονός που θα αναγκάσει τις αρχές να προχωρήσουν σε νέα δραστικά μέτρα. ΔείτεΕΔΩ αναλυτικά όλες τις περιοχές με τα κρούσματα: «Κορoνοϊός: «Καλπάζει» σεΑττική και Θεσσαλονίκη – Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται τα 1547 νέα κρούσματασήμερα 28 Οκτωβρίου»

 

Όπως τονίζουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr, ο πρωθυπουργός αλλά και οι στενοί του συνεργάτες θέλουν πάση θυσία να αποφύγουν προς ώρας ένα lockdown στην Αττική, καθώς εκτιμούν πως θα φέρει κατάρρευση στην οικονομία. Γι αυτό εξάλλου από την πρώτη στιγμή οι αρχές επιμένουν για αυστηρή τήρηση των μέτρων στην Αττική, πριν χρειασθεί να υπάρξουν περαιτέρω περιορισμοί.

Τα ενεργά κρούσματα

Όμως αυτό που θα οδηγήσει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ένα lockdown στην Αττική, όπως περιγράφουν υψηλόβαθμα στελέχη στο HealthReport.gr, σχετίζεται με τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων που υπάρχουν στο Λεκανοπέδιο.

Εάν διαπιστωθεί τις επόμενες 10 με 15 ημέρες ότι τα ενεργά κρούσματα παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, τότε πιθανώς να μην αποφευχθεί ένα νέο μίνι lockdown.

 

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης είχε εκτιμήσει πως σήμερα υπάρχουν περί τα 20.000 ενεργά κρούσματα, τα οποία πιθανώς σήμερα με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία μπορεί και να έχουν διπλασιαστεί.

Στην περίπτωση πάντως που ληφθεί η απόφαση για lockdown και στην Αττική, αυτό δεν θα συμβεί πριν τις 15 Νοεμβρίου. Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν στο HealthReport.gr, πως αν συνεχισθεί η πορεία της επιδημίας στο Λεκανοπέδιο, δεν θα αποφευχθεί ένα «λουκέτο» το αργότερο μέχρι τέλος Νοεμβρίου.

Νέα μέτρα

Μέχρι τότε όμως θεωρείται πιθανό πως θα περιορισθεί το ωράριο στην εστίαση, ενώ θα αυξηθούν και οι ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας με στόχο να μειωθεί κι άλλο η διασπορά.

 

Βέβαια πολλοί επιστήμονες της επιτροπής επιμένουν – λένε καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr – πως ειδικά για την Αττική που ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν θέλει να μπει στο επίπεδο 4 της επικινδυνότητας και να βαφτεί «κόκκινη», θα πρέπει να περιμένουμε περίπου 10 ημέρες για να διαπιστωθεί εάν θα έχουν αποτέλεσμα τα μέτρα που ελήφθησαν.

Αν διαπιστωθεί πάντως νωρίτερα από τις επιδημιολογικές καμπύλες ότι δεν υπάρχει κάμψη της επιδημίας, θεωρείται βέβαιον ότι τα μέτρα θα αυστηροποιηθούν.

Πηγή: healthreport.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews