ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/11/20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12.11.2020 ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ

 

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020

EKABNews

 

Αθήνα 12-11-2020

Αρ. πρωτ. 005

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Οι εργαζόμενοι του Ε.Κ.Α.Β, στις αντίξοες και συχνά ακραίες συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται 24ώρες το 24ωρο 365 ημέρες το χρόνο, αντιμετωπίζοντας αυξημένη επικινδυνότητα στην εργασία τους εν μέσω πανδημίας, προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει. Οι Διασώστες-Πληρώματα Ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β. χωρίς  κανονικές άδειες και με ελάχιστα ρεπό, υπερέβαλλαν εαυτό για να αντεπεξέλθουν το τελευταίο διάστημα στην πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε.             

Η αναγνώριση του έργου και της προσφοράς μας από την Κυβέρνηση, τα Πολιτικά Κόμματα, τα Μ.Μ.Ε. και τους Πολίτες είναι καθολική. Ο Υπουργός Υγείας κος Κικίλιας έχει δεσμευτεί δημόσια για την θέσπιση κινήτρων για τους Διασώστες-Πληρώματα Ασθενοφόρου που εργάζονται στα ασθενοφόρα με την μορφή επιδόματος. Μέχρι σήμερα όμως, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, δεν έχει υλοποιηθεί.

Η Πανελλαδική ανάπτυξη του Ε.Κ.Α.Β. με υλικοτεχνική υποδομή και προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, είναι αναγκαία ώστε να συνεχίσουμε να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους συμπολίτες μας.

Σας επισημαίνουμε την επιτακτική ανάγκη για κάλυψη κενών θέσεων Διασωστών-Πληρωμάτων Ασθενοφόρων με κατεπείγουσες διαδικασίες και διεκδικούμε την ένταξη μας στα Β.Α.Ε., την μονιμοποίηση όλου του προσωπικού με όλες τις μορφές εργασίας, αύξηση του επιδόματος Ανθυγιεινής εργασίας και χορήγηση της υποσχεθήσας χρηματικής αποζημίωσης στους Διασώστες-Πληρώματα Ασθενοφόρου.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας, αποδέκτες των υπηρεσιών μας, διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και εν μέσω της πανδημίας.

Ζητάμε την άμεση επίλυση όλων των προβλημάτων μας από το Υπουργείο και την Κυβέρνηση.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

 

Μαθιόπουλος Γεώργιος Γιάνναρης Αναστάσιος

 

 

Πηγή: somatioekab166.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews