ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/11/20

Κυριακή 15 Νοέμβρη: Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων, Βίντεο

 

 

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020

EKABNews

 

Κυριακή 15 Νοέμβρη: Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων

sostegr.wordpress.com

13/11/2020

 

Η εκ νέου επιβολή περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση τoυ COVID-19 καθιστά δυστυχώς αδύνατη την πραγματοποίηση εκδηλώσεων Μνήμης για τα θύματα των τροχαίων συγκρούσεων αυτή τη χρονιά, γεγονός πού συνέβαινε αδιάλειπτα σε μια σειρά πόλεις και στη χώρα μας πάνω από δέκα χρόνια τώρα (Αθήνα, Ρόδος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κατερίνη, Καλαμάτα κα) με συμμετοχή οικογενειών των θυμάτων αλλά και φορέων των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου (πεζοί, ποδηλάτες κα).

Το γεγονός πως οι νεκροί από COVID έφτασαν στη χώρα μας τους 700 αποτέλεσε την αποφασιστική αιτία για την κήρυξη του δεύτερου lockdown μέσα στη χρονιά με αυστηρότερες ποινές για τους παραβάτες αυτή τη φορά. Σ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι εκφράζουμε τη λύπη μας για το χαμό τόσων συνανθρώπων μας και υποστηρίζουμε την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχουν σαν στόχο τον περιορισμό της διασποράς και την καλύτερη δυνατή περίθαλψη για τους πάσχοντες, αλλά και τις πολιτικές ουσιαστικής πρόληψης βασισμένες σε ισχυρά Δημόσια συστήματα, Συγκοινωνιών, Εκπαίδευσης και Περίθαλψης.

Αλλά αν 700 νεκροί από COVID είναι επαρκής λόγος για την πολιτεία, με τη σύμφωνη γνώμη της επιστημονικής κοινότητας, για την υιοθέτηση για δεύτερη φορά μιας δέσμης περιοριστικών μέτρων που ανατρέπουν όλα τα δεδομένα στην κοινωνική και οικονομική ζωή, αναρωτιέται κανείς ποιες δέσμες μέτρων υιοθετήθηκαν από τις κυβερνήσεις και τι εισηγήθηκε η επιστημονική κοινότητα τα τελευταία πέντε χρόνια για το θέμα πρόληψης των τροχαίων συγκρούσεων που επίσης προκάλεσαν (επίσημα –δηλαδή υποκαταγεγραμμένα) 700 με 800 νεκρούς κάθε χρόνο

Άκρα του τάφου σιωπή… Δηλαδή εξοικείωση πολιτείας και κοινωνίας με την «κανονικότητα» του θανάτου στο δρόμο, «παράπλευρης απώλειας» της «ανάπτυξης». Αφού για τα τροχαία …δεν υπάρχει εμβόλιο, θα ζούμε και θα πεθαίνουμε μ αυτά.

Μια χρονιά ολόκληρη με ελεύθερο το πεδίο για του δράστες.

Μία Ημέρα Μνήμης κάθε χρόνο για τα Θύματα…

Πρόσωπα, όχι Αριθμοί.

Στη Μνήμη αυτών πού χάθηκαν δημοσιοποιούμε ένα βίντεο με 123 Πρόσωπα, θύματα τροχαίων συγκρούσεων, μια ελάχιστη υπόμνηση για τις δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων που χάθηκαν στη χώρα μας, τα εκατομμύρια που έχουν χαθεί  στους δρόμους του κόσμου, που αγνοήθηκαν από την κοινωνία και ποδοπατήθηκαν από τη δικαιοσύνη.

Θυμήσου – Υποστήριξε –Δράσε

Αόρατοι ναι, Ανύπαρκτοι Όχι!

11/11/2020

Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα

ΥΓ. Όλες οι φωτογραφίες έχουν δημοσιοποιηθεί με την σύμφωνη γνώμη των οικογενειών


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ – Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

SOS Τροχαία Εγκλήματα

10 Νοε 2020


Πηγή: sostegr.wordpress.comAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews