ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/11/20

Κορονοϊός: Οι 3 ημερομηνίες «κλειδί» για την άρση του lockdown – Οι προβληματισμοί για εστιατόρια και μπαρ

 

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020

EKABNews


Κορονοϊός: Οι 3 ημερομηνίες «κλειδί» για την άρση του lockdown – Οι προβληματισμοί για εστιατόρια και μπαρ

healthreport.gr

 

Τρεις είναι οι ημερομηνίες που θα κρίνουν το μέλλον για τη σταδιακή άρση των μέτρων

 

Σταδιακά αναμένεται να ανοίξει η χώρα και να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, καθώς προς ώρας τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν προσφέρουν την ασφάλεια που απαιτούν οι ειδικοί του υπουργείου υγείας αλλά και οι αρμόδιες αρχές.

Και μπορεί η επιδημία να παρουσιάζει μία σχετική σταθεροποίηση λόγω του lockdown, όμως οι αριθμοί δεν δείχνουν ακόμη ότι το σαρωτικό πέρασμα του κορονοϊού έχει καμφθεί. Διαβάστε ενδεικτικά ΕΔΩ που βρισκόμαστε και σε τι ελπίζουν οι ειδικοί: «Κορονοϊός – Παπαευαγγέλου: Πρώτα δείγματα από εικόνα σταθεροποίησης – Οι ελπίδες για την επόμενη Δευτέρα»

 

Οι ειδικοί αλλά και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα εξετάσουν την πορεία της επιδημίας στις 23 Νοεμβρίου οπότε και θα έχει περάσει μία εβδομάδα από το κλείσιμο και των Δημοτικών σχολείων, αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

Μάλιστα αναμένεται να δοθούν και δύο ημέρες επιπλέον – στις 25 Νοεμβρίου- ώστε να κριθεί οριστικά εάν υπάρχει σημαντική πτώση ή όχι στα νέα κρούσματα.

Πάντως προς ώρας οι ειδικοί δεν εκτιμούν ότι στις 30 Νοεμβρίου οπότε και θεωρητικά λήγει το lockdown, θα υπάρχει δραστική μείωση των κρουσμάτων που να δικαιολογεί το άνοιγμα της χώρας. Άλλωστε είναι σχεδόν βέβαιον ότι το lockdown θα παραταθεί για άλλες 10 ημέρες.

 

Η ημερομηνία κλειδί πάντως που θα κρίνει επ’ ακριβώς πως θα κάνουμε Χριστούγεννα είναι η 8η Δεκεμβρίου. Είναι τότε που οι αρμόδιες αρχές θα αποφασίσουν τι και πως ακριβώς θα κάνουμε γιορτές.

Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν στο HealthReport.gr πως με τον οποιοδήποτε τρόπο θα αρθούν κάποιοι περιορισμοί ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να χαλαρώσουν από τη νέα καραντίνα, αλλά κυρίως για να κινηθεί η αγορά.

Μάλιστα υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος έλεγε στο HealthReport.gr πως εάν δεν ανοίξει το εμπόριο στις 10 Δεκεμβρίου η αγορά θα καταρρεύσει.

Τα εστιατόρια και τα μπαρ

Επειδή ακριβώς έχει καθυστερήσει η εμφάνιση των αποτελεσμάτων από τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν, οι αρμόδιες αρχές είναι προβληματισμένες -αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr– σχετικά με το τι να αποφασίσουν για τα εστιατόρια και τα μπαρ.

 

Εξάλλου για το λιανικό εμπόριο θεωρείται βέβαιον ότι θα ανοίξει για τις γιορτές εκτός απροόπτου.

Σχετικά με τα εστιατόρια, οι ειδικοί θα μπορούσαν να εισηγηθούν το άνοιγμά τους, δεδομένου ότι τηρούνται τα μέτρα προστασίας, καθώς τα τραπέζια είναι ελεγχόμενα και οι πελάτες σε απόσταση.

Ο προβληματισμός εστιάζεται στα μπαρ όπου συνήθως υπάρχει συνωστισμός και είναι δύσκολο να ελεγχθούν από τις ελεγκτικές αρχές.

 

Και αυτό διότι όσα προσφέρουν και ελαφρύ φαγητό, διαθέτουν ΚΑΔ εστιατορίων, με συνέπεια να μην μπορεί να γίνει διαχωρισμός. Γι αυτό άλλωστε και έκλεισαν ταυτόχρονα εστιατόρια και μπαρ, παρότι η σκέψη ήταν να παραμείνουν ανοικτά για ένα διάστημα τα εστιατόρια με ακόμη πιο αυστηρά μέτρα.

Πηγή: healthreport.gr
 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews