ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/11/20

Επιχειρησιακό σχέδιο ΕΚΑΒ 9 για πιθανή μαζική καταστροφή

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020

EKABNews


Επιχειρησιακό σχέδιο ΕΚΑΒ 9 για πιθανή μαζική καταστροφή

Στο προαύλιο χώρο του ΕΚΑΒ Θράκης στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία δοκιμαστικό πιθανής μαζικής καταστροφής για την εξοικείωση του προσωπικού σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης παρουσία του Δ/ντη ΕΚΑΒ 9 Χαρίλαου Λώτη.

Τα οχήματα και ο εξοπλισμός (σύνολο 9 σετ «ασθενοφόρων») αποτελούν δωρεά της Ολλανδίας προ τριετίας στο Υπουργείο Υγείας το οποίο στην συνέχεια διέθεσε στις ΥΠΕ και στο ΕΚΑΒ. Δεν χρησιμοποιούνται σε  μεμονωμένα περιστατικά αλλά μόνο για μαζικές καταστροφές με πολλαπλά θύματα.

Η αξιοποίηση του οχήματος  Κινητής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και η χρήση του εξοπλισμού (σκηνικό υλικό με δυνατότητα άμεσου στησίματος, κρεβάτια πτυσσόμενα κ.α) από το ΕΚΑΒ 9 αναβαθμίζει την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας στον τομέα της αντιμετώπισης καταστροφικών συμβάντων καθώς έχει ως αποτέλεσμα την παροχή πρώτων βοηθειών στον τόπο της καταστροφής σε μηδενικό χρόνο.


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews