ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/11/20

Ν. Παπαευσταθίου στον Αθήνα 9.84: «Έχουμε σχέδια για όλες τις καταστάσεις και σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο»
Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020

EKABNews

 

Ν. Παπαευσταθίου στον Αθήνα 9.84: “Έχουμε σχέδια για όλες τις καταστάσεις και σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο”

athina984.gr

06/11/2020

 

“Έχουμε σχέδια για όλες τις καταστάσεις και σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο ,τα οποία περιλαμβάνουν διακομιδές με ασθενοφόρα σε όμορα Νοσοκομεία αλλά και αεροδιακομιδές” τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Κατερίνα Παπαβασιλείου.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Από αύριο εισερχόμαστε σε καθολικό lock down.Ποιά είναι η κατάσταση στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, δεδομένης και της ενοποίησης του ΕΚΑΒ με το ΕΘνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας?

“Το ΕΣΥ έχει μπει στην “κόκκινη” φάση .Αναπτύσσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε ισορροπία ,τόσο στη νοσηλεία των ασθενών με covid ,όσο και στη νοσηλεία άλλων περιστατικών. Προσπαθούμε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο να αξιοποιήσουμε τις υπάρχουσες δομές και το ανθρώπινο δυναμικό ,το οποίο έχει ενισχυθεί το τελευταίο διάστημα ,με προσλήψεις επικουρικού προσωπικού και να ισορροπήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας , ο οποίος νοσεί από covid -19 να είναι εκτεθειμένος ,αλλά και να μην ελαχιστοποιήσουμε ,σε καμία περίπτωση, τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε ασθενείς άλλων σοβαρών περιστατικών” επισήμανε ο κ. Παπαευσταθίου και συμπλήρωσε: .

“Εδώ και τρείς ημέρες, με εντολή της πολιτικής ηγεσίας βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υπάρχουσα κατάσταση , η οποία είναι σε ακόμα δυσκολότερη θέση από ότι είναι στην υπόλοιπη χώρα” .

Ερωτηθείς αν τις επόμενες μέρες μπορεί να έχουμε διακομιδές ασθενών σε άλλες πόλεις ή και στην Αττική ο κ. Παπαευσταθίου σημείωσε ότι “υπάρχει τέτοιο σχέδιο ,λόγω της ενοποίησης του ΕΚΑΒ με το ΕΘνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας. Έχουμε σχέδια για όλες τις καταστάσεις και σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο, τα οποία περιλαμβάνουν διακομιδές με ασθενοφόρα σε όμορα Νοσοκομεία αλλά και αεροδιακομιδές. Έχουμε θαλάμους αρνητικής πίεσης ,ώστε να μην αφήσουμε κανέναν ασθενή με κορονοιό να είναι εκτεθειμένος”.

Αναφερόμενος στις διακομιδές στην Αττική ο κ. Παπαευσταθίου ανέφερε: “και η Αττική είναι σε μια φάση που τόσο οι διακομιδές στα Νοσοκομεία, όσο και οι νοσηλείες των ασθενών με covid παρουσιάζουν έντονα αυξητικές τάσεις. Παρότι το σύστημα υγείας βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση, δεν έχει φτάσει ακόμα στα όρια του. Στόχος όλων είναι να κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις, για να μην αντιμετωπίσουμε τραγικές καταστάσεις”.

Και πρόσθεσε: “Να επισημάνουμε στους πολίτες ότι δεν πρέπει να κάνουν άσκοπη χρήση του ασθενοφόρου. Όσοι υποπτεύονται όχι έχουν νοσήσει να επικοινωνούν με τους οικογενειακούς γιατρούς και τον ΕΟΔΥ, για να λαμβάνουν σαφείς πληροφορίες για τις κινήσεις στις οποίες πρέπει να προβούν”.

Σε ερώτηση αν μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, που θα αρχίσουν να αποδίδουν τα μέτρα, θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε ο κ. Παπαευσταθίου είπε: “οι προσπάθειες όλων μας νυχθημερόν εστιάζονται σε αυτή την κατεύθυνση. Να επισημάνουμε ότι χρησιμοποιούνται κλίνες, απλές και ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα -εφόσον χρειαστούν- ώστε να μπορέσει το σύστημα υγείας να ισορροπήσει”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΕΔΩ

Πηγή: athina984.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews