ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/11/20

Κορονοϊός: «Ασφυξία» στις εντατικές – Πόσες κλίνες είναι διαθέσιμεςΚυριακή, 1 Νοεμβρίου 2020

EKABNews

 

Κορονοϊός: «Ασφυξία» στις εντατικές – Πόσες κλίνες είναι διαθέσιμες

healthreport.gr

 

Έντονες πιέσεις δέχονται οι εντατικές των νοσοκομείων στο λεκανοπέδιο αλλά και στην Περιφέρεια

 

Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία της χώρας και κυρίως στις ΜΕΘ έχει δημιουργήσει ο σταθερά αυξανόμενος ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τη επιδημιολογική έκθεση: Κορονοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 2056 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες – 135 στις ΜΕΘ, 6 νεκροί

Συνέπεια οι περισσότερες ΜΕΘ να είναι γεμάτες, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στην πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας αλλά και στην κυβέρνηση. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι μέσα σε εφτά ημέρες οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν κατά 40% με μέσο όρο  ηλικίας 35 έως 44 ετών.

 

Ειδικότερα μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζουν οι κλίνες ΜΕΘ covid-19 στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου ούτως ή άλλως τα νέα κρούσματα του κορονοϊού, αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς!

Συγκεκριμένα με βάση τα επίσημα στοιχεία που διαθέτει το HealthReport.gr, σήμερα στην Αττική υπάρχουν συνολικά 140 κλίνες ΜΕΘ- covid. Από αυτές καλυμμένες είναι οι 80 ποσοστό 57%.

Στη Θεσσαλονίκη που βρίσκεται σε μίνι lockdown λόγω των αυξημένων κρουσμάτων υπάρχουν 43 κλίνες ΜΕΘ- covid διαθέσιμες ενώ κατειλημμένες είναι οι 23 (ποσοστό 46%).

Η ανησυχία πάντως των αρχών για το ΕΣΥ δεν εστιάζεται μόνο σε αυτήν την περίοδο που τα νέα κρούσματα είναι αυξημένα, αλλά και στους επόμενους 3 με 4 μήνες οπότε και η θερμοκρασία θα πέσει με βάση την εποχή, και θεωρείται βέβαιον ότι η επιδημία θα καλπάζει εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα.

Πηγή: healthreport.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews