ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/11/20

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ: ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑΒ

 

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020

EKABNews

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ

 

22.11.2020

 

ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑΒ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την ώρα που όλο το προσωπικό του ΕΚΑΒ δίνει μάχη για να σώσει ζωές κάτω από επικίνδυνες  συνθήκες εργασίας λόγω COVID-19  οι επικουρικοί συνάδελφοι μας που προσλήφθηκαν με διετείς συμβάσεις για την ανταπόκριση στις ανάγκες λόγω της επιδημίας συνεχίζουν να υφίστανται καθυστερήσεις στην καταβολή της τακτικής μισθοδοσίας και τις αποζημιώσεις πρόσθετης εργασίας. Και σαν να μην έφτανε αυτό δηλ. οι καθυστερήσεις πλέον του ένα μήνα, τους έγινε γνωστό ότι ενδέχεται να μην πληρωθούν καθόλου μέχρι τέλος του έτους. Μιλάμε πλέον για ζήτημα επιβίωσης των εργαζομένων.

Οι δικαιολογίες για «μετάβαση από την χρηματοδότηση του Εθνικού ΠΔΕ στα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ», «οι πληρωμές (δόσεων) από τις περιφέρειες», «οι τροποποιήσεις προϋπολογισμών ΕΚΑΒ και εγκρίσεων τους από το Υπουργείου Υγείας» ένα εξάμηνο μετά την ένταξη των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ δεν πείθουν και δεν γίνονται πλέον δεκτές από κανέναν. Το πρόβλημα με τις χρονοβόρες διαδικασίες έχει επισημανθεί από το Σωματείο στις αρχές Σεπτεμβρίου και λάβαμε υποσχέσεις για λύσεις. Είναι αδιανόητο να μην έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα οι απαραίτητες παρεμβάσεις από το Υπουργείο Υγείας στην Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ για την απρόσκοπτη μισθοδοσία του προσωπικού. Στο τελευταίο ΔΣ (16.11.2020) του Σωματείου θέσαμε ως παράταξη το πρόβλημα και ζητήσαμε να βγει ανακοίνωση-καταγγελία.

Στις καθυστερήσεις της μισθοδοσίας έρχεται να προστεθεί η μη χορήγηση της κανονικής άδειας αλλά και τις άδειας κλειστού χώρου (δεκαήμερη). Σύμφωνα με την νομοθεσία οι άδειες για το επικουρικό προσωπικό δεν μεταφέρονται στο επόμενο έτος. Δεν μπορούν όμως και να δοθούν λόγω αναστολής των αδειών. Είναι υποχρέωση της πολιτείας η ρύθμιση του θέματος.

Προς ενημέρωση των επικουρικών εργαζομένων η εγκύκλιος για τις άδειες ΕΔΩ

Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση του ΕΚΑΒ είναι υπεύθυνοι για την άμεση λύση των προβλημάτων αυτών. Δεν αρκούν τα ευχολόγια και τα χειροκροτήματα. Απαιτούμε την νομοθετική ρύθμιση τους  ΕΔΩ και ΤΩΡΑ.

ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΕΚΑΒ

Οι ανάγκες στο ΕΚΑΒ είναι πάγιες και διαρκείς. Δεν ξεκίνησαν ούτε τελειώνουν με την υπάρχουσα υγειονομική κρίση. Ζητάμε ως το ελάχιστο που μπορεί να προσφέρει η Κυβέρνηση στο τιτάνιο έργο όσων είναι στη πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης:

·         Την νομοθετική ρύθμιση της μισθοδοσίας και των αδειών των επικουρικών

·         Την μονιμοποίηση όλου του επικουρικού προσωπικού με ανακατανομή των θέσεων.

·   Την τροποποίηση της απόφασης για τις 365 νέες προσλήψεις ΔΕ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ με την ίδια κατανομή σε μόνιμο προσωπικό για να καλυφθούν οι θέσεις. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι μια ακόμη πρόσκληση για το «ΘΕΑΘΗΝΑΙ» καθώς για τις περισσότερες δεν θα υπάρχει ενδιαφέρον.

· Τον προγραμματισμό ενίσχυσης του ΕΚΑΒ με 150 ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ-ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ μέσω ΑΣΕΠ ετησίως για μια πενταετία από το 2021 προκειμένου να επιτευχθεί πανελλαδικά η παροχή των υπηρεσιών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας από το ΕΚΑΒ προς τους πολίτες σε μόνιμη βάση.

Συνάδελφοι επικουρικοί,

Είμαστε δίπλα σας για να προασπίσουμε τα στοιχειώδη δικαιώματά σας στην εργασία και την καταβολή του μισθού στην ώρα του. Θα στηρίξουμε ως παράταξη όποια  μορφή δράσης αποφασίσει το προεδρείο του Σωματείου για την οριστική λύση του θέματος.Facebook ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews