ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/11/20

Εμβόλιο – κορονοϊός: Πόσο θα κοστίσει – Πότε έρχεται στην Ελλάδα

 

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020

EKABNews


Εμβόλιο – κορονοϊός: Πόσο θα κοστίσει – Πότε έρχεται στην Ελλάδα

healthreport.gr

 

Εν αναμονή των εμβολίων που θα ανακάμψουν την πορεία της πανδημίας βρίσκεται ολόκληρος ο πλανήτης.

 

Μετά τη Pfizer και η Εταιρεία Moderna δήλωσε ότι το εμβόλιο της παρουσιάζει αποτελεσματικότητα κατά 95% γεγονός που έκανε ολόκληρο τον πλανήτη να αναθαρρήσει ότι μπορεί σύντομα να απαλλαγούμε από τον εφιάλτη του κορονοϊού.

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι το εμβόλιο της Moderna πιθανώς να μην χρειάζεται συντήρηση στους -70 βαθμούς C όπως το εμβόλιο της Pfizer, γεγονός που θα διευκολύνει τη διανομή του.

Στην Ε.Ε.

Με βάση τις δηλώσεις των Ελλήνων αξιωματούχων, οι πρώτες δόσεις εμβολίου αλλά και η διαδικασία των εμβολιασμών θα γίνουν πιθανότατα τον Ιανουάριο.

 

Όπως μάλιστα δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης: «Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο οποίος υπάρχει και βεβαίως εφόσον τα εμβόλια λάβουν την σχετική άδεια κυκλοφορίας από την αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή που είναι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, θα είμαστε σε θέση από τον Ιανουάριο και μετά να ξεκινήσουμε τους εμβολιασμούς.

Υπάρχει ήδη σχέδιο που εκπονείται, προκειμένου να καλύψουμε τους συμπολίτες μας και βεβαίως, να υπάρχει πρόσβαση στο εμβόλιο αυτό σε κάθε σημείο της επικράτειας.

Τα αποτελέσματα της Μoderna είναι βεβαίως ενθαρρυντικά. Επιτρέψτε μου να πω ότι η Μoderna είναι μια από τις εταιρείες με τις οποίες διαπραγματεύεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένουμε πολύ σύντομα ολοκλήρωση των συζητήσεων και των διαπραγματεύσεων». ΔιαβάστεΕΔΩ πως θα γίνουν οι εμβολιασμοί: «Κορονοϊός – εμβόλιο: Ετοιμάζονται ΚέντραΥγείας και ΤΟΜΥ για τους εμβολιασμούς covid – Όλη η διαδικασία βήμα βήμα»

 

Σήμερα μάλιστα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναμένεται στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, να συναντήσει τους εκπροσώπους των κομμάτων με θέμα τον εμβολιασμό για την COVID-19.

Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας στις 14:00, η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής ΕΚΠΑ και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, θα ενημερώσει για τις επιστημονικές εξελίξεις ανάπτυξης των εμβολίων COVID-19 και τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας, όπως όλα τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα προμηθευτεί μέσω κοινού ευρωπαϊκού μηχανισμού τα εμβόλια. Παράλληλα θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί το σχέδιο του εμβολιασμού του πληθυσμού.

Η τιμή του εμβολίου

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το πρακτορείο Reuters, η ΕΕ βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Moderna για το εμβόλιο της από τον Ιούλιο. Μάλιστα πιθανόν να επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες ημέρες, όπως άλλωστε επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

 

Οι συζητήσεις επικεντρώνονταν κυρίως στη νομική βάση της συμφωνίας, αλλά δεν αντιμετώπισαν σημαντικά εμπόδια σε ζητήματα όπως η τιμή ή η ευθύνη.

Η τιμή που διαπραγματεύτηκε η ΕΕ είναι κάτω από 25 δολάρια ανά δόση, σύμφωνα με το Reuters.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες από την άλλη φαίνεται να εξασφάλισαν με τη Moderna συμφωνία για 15 δολάρια ανά δόση εμβολίου για 100 εκατομμύρια εμβόλια. Η συμφωνία αυτή προβλέπει στην ουσία 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε χρηματοδότηση για το εμβόλιο της Moderna.

Να σημειωθεί ότι το εμβόλιο της Moderna θα χορηγείται σε δύο δόσεις.

Πηγή: healthreport.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews