ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/11/20

Εξελίξεις στο θέμα του ασθενοφόρου - δωρεά της ΙΜ Βαρλαάμ στο ΕΚΑΒ Καλαμπάκας ;

 

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020

EKABNews


Εξελίξεις στο θέμα του ασθενοφόρου - δωρεά της ΙΜ Βαρλαάμ στο ΕΚΑΒ Καλαμπάκας ; [έγγραφο]

ekalampaka.gr

17/11/2020

 

Αντώνης Βλιώρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξελίξεις φαίνεται ότι έχουμε σχετικά με το θέμα της δωρεάς από το έτος 2010 ποσού 70.000 ευρώ της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ προς το ΕΚΑΒ, προκειμένου να αγορασθεί ασθενοφόρο όχημα 4x4 πετρελαιοκίνητο, όπως αναφέρονταν στη δωρεά,...

«για τις ανάγκες του άρτι συσταθέντος τομέα ΕΚΑΒ Καλαμπάκας καθότι το υπάρχον ασθενοφόρο ήταν παλαιό μη δυνάμενο να ανταποκριθεί στις ανάγκες της περιοχής, η οποία αποτελείται από περίπου εβδομήντα χωριά τα περισσότερα των οποίων βρίσκονται εις τον δύσβατο ορεινό όγκο».

Το Δ.Σ. του ΕΚΑΒ Λάρισας αποφάσισε να ικανοποιήσει (μετά από 10 έτη) το αίτημα της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ ορίζοντας επιτροπή για τη συλλογή και αξιολόγηση προσφορών για την προμήθεια του ασθενοφόρου.

Μάλιστα για το ιστορικό της υπόθεσης αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση:

«Μετά τη σύσταση του τομέα ΕΚΑΒ Καλαμπάκας, η Ι.Μ. Βαρλαάμ κατανοώντας τις ανάγκες του τομέα ο οποίος εξυπηρετεί πολλά χωριά σε δύσβατο σχετικά ορεινό όγκο, προχώρησε σε δωρεά προς το ΕΚΑΒ ποσού 70.000€, προκειμένου να αγορασθεί ασθενοφόρο όχημα 4x4 πετρελαιοκίνητο, όπως αναφέρονταν στη δωρεά, «για τις ανάγκες του άρτι συσταθέντος τομέα ΕΚΑΒ Καλαμπάκας καθότι το υπάρχον ασθενοφόρο ήταν παλαιό μη δυνάμενο να ανταποκριθεί στις ανάγκες της περιοχής, η οποία αποτελείται από περίπου εβδομήντα χωριά τα περισσότερα των οποίων βρίσκονται εις τον δύσβατο ορεινό όγκο».

Έγινε αποδοχή της δωρεάς από το ΕΚΑΒ και εν συνεχεία από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τα χρήματα κατατέθηκαν στο λογαριασμό του ΕΚΑΒ από την Ι.Μ. Βαρλαάμ στις 17-02-2010.

Με την αλλαγή Διοίκησης στο ΕΚΑΒ το θέμα παραμελήθηκε χωρίς μέχρι σήμερα να ικανοποιηθεί το αίτημα της Ι.Μ. Βαρλαάμ για αγορά καινούργιου ασθενοφόρου και χωρίς να επιστραφούν τα χρήματα σε αυτή όπως ήταν και το αρχικό αίτημά της, παρά μόνο ενισχύθηκε ο τομέας ΕΚΑΒ Καλαμπάκας με ασθενοφόρο από την Κ.Υ. ΕΚΑΒ.

Το Δ.Σ. αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση της υπηρεσίας, μετά από διαλογική συζήτηση,

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

1. Την προμήθεια ασθενοφόρου οχήματος 4x4 πετρελαιοκίνητου, σύμφωνα με το αίτημα της Ι.Μ. Βαρλαάμ και σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας.

2. Τη σύσταση επιτροπής αποτελούμενη από του παρακάτω υπαλλήλους:

 

α) Λιτσάκο Αθανάσιο ΤΕ Πληροφορικής

β) Γκάρα Ιωάννη ΔΕ (Τεχνικού) Μηχανικών Αυτοκινήτων

γ) Τασιάκο Κωνσταντίνο ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων,

προκειμένου να προβούν στη συλλογή και αξιολόγηση προσφορών για την προμήθεια του ασθενοφόρου.»

 
Πηγή: ekalampaka.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. "Με την αλλαγή διοίκησης στο ΕΚΑΒ το θέμα παραμελήθηκε...". Για ποια ακριβώς αλλαγή διοίκησης μιλάνε; Η αποδοχή της δωρεάς έγινε το 2010!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews