ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/11/20

Καμπανάκι από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ: Το σύστημα έχει ξεπεράσει τα όρια του
Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020

EKABNews

 

Καμπανάκι από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ: Το σύστημα έχει ξεπεράσει τα όρια του

cnn.gr

03/11/2020

 

Ο κορωνοϊός και η ραγδαία εξάπλωση του έχει φτάσει στα όρια του το σύστημα υγείας που μέρα με τη μέρα «λυγίζει» όλο και περισσότερο. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, λέει πως η κατάσταση στη χώρα μας την παρούσα χρονική στιγμή θυμίζει την Ιταλία στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Ο κ. Γιαννάκος είπε ότι «το σύστημα έχει ξεπεράσει τα όριά του. Αυτό φαίνεται με δύο αποφάσεις της κυβέρνησης: Αναστολή των τακτικών χειρουργείων κατά 80%, άνθρωποι που περιμένουν να μπουν χειρουργείο δύο χρόνια, τώρα υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα για τη ζωή τους, αν δεν έχουν χρήματα να πάνε ιδιωτικά. Ακόμα και έκτακτα θα αναβάλλονται, γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμες γενικές κλίνες ΜΕΘ. Δεύτερον, μετατρέπουν τις γενικές κλίνες ΜΕΘ σε ΜΕΘ κορωνοϊού. Στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή υπήρχαν 30 κλίνες κενές, που γέμισαν το Σαββατοκύριακο. Τη Δευτέρα έτρεχε στη Θεσσαλονίκη ο Κικίλιας και μετέτρεψε σχεδόν όλες τις ΜΕΘ σε ΜΕΘ κορωνοϊού», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha.

«Στη Θεσσαλονίκη (περιστατικά) πήγαν σε ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ αλλά ξέρουμε πολύ καλά ότι μπορεί να βοήθησαν τώρα αλλά στην πορεία όταν το σύστημα υγείας θα μετατραπεί σε σύστημα μιας νόσου θα έχουν πολύ περισσότερα χειρουργεία στον ιδιωτικό τομέα θα κρατάνε οι ίδιοι τις μονάδες για τη δική τους χρήση και δεν θα τις δίνουν στο δημόσιο σύστημα για αυτό είπαμε ότι η διαχείριση τους θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο να γίνεται από το επιχειρησιακό κέντρο, το ΕΚΕΠΥ και όχι να δίνουν ότι περισσεύει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την αναβολή των τακτικών χειρουργείων, ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ επισήμανε ότι «αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί υπάρχουν άνθρωποι στη λίστα αναμονής πάνω από 2 χρόνια και δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στον ιδιωτικό τομέα να κάνουν τα χειρουργεία αυτά ως εκ τούτου και η υγεία τους θα επιβαρυνθεί αλλά και οι ίδιοι αν έχουν και λιγοστά χρήματα θα αναγκαστούν να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα για να τα κάνουν».

Αναφερόμενος στα περιστατικά covid στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, σημείωσε: «Εκτιμάμε ότι είναι πάνω από 350. Χθες με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι και από την Αλεξανδρούπολη είναι 4 γιατροί και 4 νοσηλευτικό προσωπικό που νοσούν, στο ΑΧΕΠΑ έχουν φτάσει στα 40 άτομα, στον Ευαγγελισμό είναι 20, στο Σωτηρία 14 είναι πάρα πολλά τα περιστατικά, είναι πάνω από 350 αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και τα μέτρα είναι προληπτικά».

«Θα πρέπει δηλαδή να κάνουμε τακτικά test στο προσωπικό, θα πρέπει να βελτιώσουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας μάσκες, γάντια και να ισχύσει η καραντίνα που δεν ισχύει λόγω έλλειψης προσωπικού», υπογράμμισε ο ίδιος.

Πηγή: cnn.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews