ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/11/20

Ηχηρό «άδειασμα» Ξανθού σε Πολάκη – Τι είπε για Τσιόδρα και Επιτροπή Επιστημόνων

 

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020

EKABNews

 

Ηχηρό «άδειασμα» Ξανθού σε Πολάκη – Τι είπε για Τσιόδρα και Επιτροπή Επιστημόνων

iefimerida.gr

16/11/2020

 

«ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ»

Ενα ηχηρό «άδειασμα» επεφύλαξε ο Ανδρέας Ξανθός στον Παύλο Πολάκη αναφορικά με την πρόσφατη ανάρτησή με το «τσιμπούσι» σε φιλικό σπίτι.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σε συνέντευξή του στο libre.gr ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ άδειασε τον πρώην υφυπουργό Υγείας για τη συγκεκριμένη ανάρτηση λέγοντας:

«Οσοι έχουμε δημόσιους ρόλους αυτήν την περίοδο, οφείλουμε με τις δηλώσεις και τις πράξεις μας να συμβάλλουμε στην κοινωνικά υπεύθυνη συμπεριφορά των πολιτών, γιατί αλλιώς τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας δεν θα είναι αποτελεσματικά».

Παράλληλα, συνεχίζοντας στη γραμμή στήριξης τόσο του Σωτήρη Τσιόδρα όσο και της Επιτροπής Επιστημόνων, ο κ. Ξανθός έκανε λόγο για επιστημονική επάρκεια του κ. Τσιόδρα και συνολικά της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων η οποία δεν αμφισβητείται στα σοβαρά.

Ξανθός: Να περιφρουρηθεί το κύρος των ειδικών

«Εχουμε υποχρέωση όλοι, ειδικά αυτή την κρίσιμη ώρα που χρειάζεται συλλογική κοινωνική ευθύνη, να περιφρουρηθεί το κύρος και η αξιοπιστία των ειδικών και να αντιστραφεί το κλίμα συνωμοσιολογίας, σκοταδισμού, ανορθολογισμού και αντιεπιστημονικής ρητορικής, που, όπως όλο τον κόσμο, έχει αντιδραστικό και ακροδεξιό πρόσημο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφορικά με τη φετινή επέτειο του Πολυτχνείου, ο Ανδρέας Ξανθός σημειώνει ότι προφανώς δεν είναι σαν τις προηγούμενες καθώς η πανδημία και το lockdown αλλάζουν αναγκαστικά τα δεδομένα και επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις θα τιμήσουν, με ωριμότητα και υπευθυνότητα, μια από τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας. «Η κυβέρνηση όμως βρήκε την ευκαιρία, με πρόσχημα τη Δημόσια Υγεία, να επιδείξει «πολιτική πυγμής» απέναντι στο δημοκρατικό και αριστερό κόσμο και στις ευαισθησίες του, διολισθαίνοντας στην αστυνομοκρατία και στην εδραίωση «καθεστώτος εξαίρεσης» από τα συνταγματικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών», καταλήγει.

Πηγή: iefimerida.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews