ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/11/20

Κορονοϊός: Γιατί μειώθηκαν ξανά τα κρούσματα και αυξήθηκαν οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι – Πόσα τεστ έγιναν

 

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020

EKABNews

 

Κορονοϊός: Γιατί μειώθηκαν ξανά τα κρούσματα και αυξήθηκαν οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι – Πόσα τεστ έγιναν

healthreport.gr

 

Δείτε τη διαφορά στον αριθμό των τεστ για τον κορονοϊό από μέρα σε μέρα

 

Κατακόρυφη μείωση στον αριθμό των τεστ καταγράφεται κάθε Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων να είναι σημαντικά μικρότερος, δίνοντας ωστόσο μια πλασματική εικόνα της επιδημίας στη χώρα μας.

Είναι ενδεικτικό ότι τα νέα κρούσματα στις 22 Νοεμβρίου ήταν 1498, σε σύγκριση με τα 2.311 του Σαββάτου. Δείτεαναλυτικά τα νέα κρούσματα χθες 22 Νοεμβρίου: «Κορονοϊός: 1498 κρούσματα και103 νεκροί σε 24 ώρες – 540 οι διασωληνωμένοι»

 

Το γεγονός αυτό βέβαια οφείλεται στη δραστική μείωση των τεστ για τον κορονοϊό που γίνεται το Σαββατοκύριακο.

Μείωση κατά 1/3 στα τεστ

Τόσο τα δημόσια εργαστήρια όσο και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα πραγματοποιούν τα Σαββατοκύριακα σχεδόν τα μισά τεστ σε σύγκριση με τις καθημερινές. Και αυτό επειδή και οι πολίτες προσέρχονται σε μικρότερο βαθμό για εξέταση, ενώ και τα εργαστήρια εργάζονται με πιο αργούς ρυθμούς και με λιγότερο προσωπικό.

Είναι ενδεικτικό ότι τα χθεσινά αποτελέσματα οφείλονται στη μείωση του αριθμού των τεστ ακόμη και κατά το 1/3 σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα.

 

Ειδικότερα ενώ την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου έως το Σάββατο 21 Νοεμβρίου είχαν πραγματοποιηθεί 22.798 PCR τεστ και 8.122 rapid τεστ, το επόμενο 24ωρο από το Σάββατο έως την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν μόλις 12.698 PCR τεστ και 3.105 rapid τεστ.

Γι’ αυτό άλλωστε η εικόνα που ενδιαφέρει πια τους ειδικούς είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία, αφού αυτοί οι αριθμοί κρίνουν πραγματικά την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ.

Από την εικόνα των νοσηλευομένων θα κριθεί και η σταδιακή άρση των μέτρων τις επόμενες εβδομάδες και μέχρι τα Χριστούγεννα.

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews