ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/11/20

Θεοδωρικάκος -ΑΣΕΠ: Ιδού το νέο σύστημα για μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο

Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020

EKABNews


Θεοδωρικάκος -ΑΣΕΠ: Ιδού το νέο σύστημα για μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο

aftodioikisi.gr

 

Το νέο σύστημα για τις μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο, που είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, περιέγραψε κατά την τηλεδιάσκεψη με νέους, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

 

Συγκεκριμένα, όπως είπε:

-Οι ενδιαφερόμενοι που διαθέτουν τα τυπικά προσόντα (π.χ. τίτλοι σπουδών) θα εξετάζονται σε κοινά θέματα, αναλόγως της θέσης που διεκδικούν,

αποδεικνύοντας έτσι, εμπράκτως, τις γνώσεις τους.

-Μέσα από τις γραπτές εξετάσεις θα προκύπτει ποιες είναι οι δεξιότητές τους σε ό,τι αφορά στη συγκεκριμένη θέση που καλούνται να υπηρετήσουν και ποιες είναι οι πλευρές της εργασιακής αποτελεσματικότητάς τους.

-Προβλέπεται ένα είδος «μπόνους» για όσους διαθέτουν μεταπτυχιακό ή/και διδακτορικό τίτλο συναφή με τη θέση την οποία διεκδικούν.

Παράλληλα η ΓΓ Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του υΠΕΣ Βιβή Χαραλαμπογιάννη τόνισε ότι στόχος είναι «το σύνολο των υπαλλήλων που θα προβλέπει ο προγραμματισμός προσλήψεων κάθε Σεπτέμβριο για το επόμενο έτος, να έχει τοποθετηθεί, ύστερα από τις πανελλαδικές εξετάσεις του ΑΣΕΠ, όντως, το επόμενο έτος στις θέσεις του».

Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, το νέο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων για την πρόσληψη στο Δημόσιο, θα εφαρμοστεί από το 2022.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν φοιτητές από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πάντειο Πανεπιστήμιο -συγκεκριμένα από τα αντίστοιχα Τμήματα Δημόσιας Διοίκησης, απόφοιτοι από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

 

Τηλεδιάσκεψη και με το ΑΣΕΠ

Λίγο αργότερα ο κ. Θεοδωρικάκος είχε τηλεδιάσκεψη με την Oλομέλεια του ΑΣΕΠ  Η τηλεδιάσκεψη έγινε στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει ο υπουργός Εσωτερικών με κόμματα, θεσμικούς φορείς, νεολαία, συνδικαλιστές και προκατόχους του πρώην υπουργούς, ενόψει του νομοσχεδίου που αφορά στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο σύστημα προσλήψεων.

Από τη συζήτηση και τις προτάσεις που έγιναν προκύπτει η κοινή βούληση και η συναντίληψη για αλλαγές με στόχο τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του συστήματος προσλήψεων, ώστε να ενδυναμωθεί, ακόμα περισσότερο, η αξιοκρατία, αλλά και να επιτευχθεί μεγαλύτερη ταχύτητα στις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, ώστε να βρίσκεται ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις αντιπρόεδροι του ΑΣΕΠ μετείχαν στην Επιτροπή για την αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων.

Πηγή: aftodioikisi.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews