ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/11/20

Εμβόλιο – Κορονοϊός: Πότε έρχεται στην Ελλάδα – Πως και που θα διανεμηθεί

 

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020

EKABNews

 

Εμβόλιο – Κορονοϊός: Πότε έρχεται στην Ελλάδα – Πως και που θα διανεμηθεί

healthreport.gr

 

Πως θα διανεμηθεί το εμβόλιο για τον κορονοϊό

 

Ελπίδες σε ολόκληρη την ανθρωπότητα έδωσε η είδηση ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμο το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Τον Ιανουάριο θα έρθουν πιθανότατα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό στη χώρα μας, σύμφωνα με τα αισιόδοξα σενάρια (πιθανότατα 5 εκατ. δόσεις).

Ήδη άλλωστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κλείσει τη σχετική συμφωνία ώστε να προμηθευτεί για τα κράτη μέλη της Ε.Ε. τις πρώτες 300.000.000 δόσεις.

 

Η συμφωνία περιλαμβάνει τόσο το εμβόλιο της Pfizer που αναμένεται να λάβει άμεσα το πράσινο φως, αλλά και άλλα τρία διαφορετικών εταιρειών.

Οι προετοιμασίες

Ήδη στη χώρα μας ξεκίνησαν οι προετοιμασίες ώστε τη ώρα που θα έρθει το εμβόλιο να μπορούν να εμβολιαστούν οι πολίτες. ήδη μάλιστα ετοιμάζονται τα Κέντρα Υγείας και οι ΤΟΜΥ σε όλη τη χώρα, ώστε οι πολίτες να μπορούν να μεταβαίνουν εάν το επιθυμούν για να κάνουν το εμβόλιο. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «Κορονοϊός – εμβόλιο: Προετοιμάζονται τα εμβολιαστικά κέντρα – Πότε έρχεται στην Ελλάδα»

 

Με βάση την επίσημη ενημέρωση που έχει το υπουργείο Υγείας, το συγκεκριμένο εμβόλιο της Pfizer είναι δυο δόσεων και θα πρέπει να γίνεται εντός 30 ημερολογιακών ημερών.

Οι διαβεβαιώσεις πάντως τόσο του υπουργού Υγείας όσο και των οργάνων της Ε.Ε. είναι ότι υπάρχει συμφωνία ώστε όλες οι χώρες της Ευρώπης να πάρουν ταυτόχρονα τις δόσεις που τους αναλογούν με βάση τον πληθυσμό τους. «Με βάση αλγόριθμο και πληθυσμιακό ποσοστό, η κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προμηθεύεται τον ανάλογο αριθμό εμβολίων» ανάφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι

Με βάση τον σχεδιασμό αλλά και τις οδηγίες που θα δοθούν από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες ενώ στο τέλος όλοι οι υπόλοιποι πολίτες που το επιθυμούν.

Άλλωστε δεν αναμένεται να είναι υποχρεωτικό.

 

Με σειρά προτεραιότητας οι εξής:

-Οι υγειονομικοί

-Οι ευπαθείς ομάδες

Όπως άτομα που πάσχουν από χρόνια και σοβαρά νοσήματα και όσοι είναι άνω των 65 ετών. Εξετάζεται πάντως στη λίστα να ενταχθούν και τα σώματα ασφαλείας, δεδομένου ότι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να προσβληθούν από κορονοϊό λόγω των επαφών με χιλιάδες πολίτες.

Ο γενικός πληθυσμός πάντως θα χρειασθεί μάλλον να περιμένει για το εμβόλιο, καθώς με βάση και τις εκτιμήσεις του καθηγητή φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρη Κούβελα, πιθανότατα οι δόσεις που θα φθάσουν το καλοκαίρι θα προορίζονται για τον γενικό πληθυσμό που δεν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews