ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/11/20

Βαριά ποινή για τον τραυματισμό γιατρού και το επεισόδιο στα ΤΕΠ του νοσοκομείου

 

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020

EKABNews

 

Βαριά ποινή για τον τραυματισμό γιατρού και το επεισόδιο στα ΤΕΠ του νοσοκομείου

goodnet.gr

 

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τους τέσσερις θερμόαιμους ρεθυμνιώτες, που την τελευταία μέρα του 2016 είχαν προκαλέσει ένα εκτεταμένο επεισόδιο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, τραυματίζοντας μάλιστα ο ένας από αυτούς και έναν γιατρό!

Με την απόφαση του το δικαστήριο σηματοδότησε το γεγονός ότι τέτοιου είδους πρακτικές, πολύ δε περισσότερο όταν σημειώνονται μέσα σε ένα νοσοκομείο, δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές.

Μετά από συνεχείς αναβολές, η δίκη έγινε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου, όπου ο βασικός "πρωταγωνιστής" του επεισοδίου παραδέχθηκε πως προκάλεσε την ένταση, την οποία απέδωσε στο ότι ήταν υπό την επήρεια μέθης.

Όλα είχαν γίνει τα ξημερώματα της 31ης Δεκεμβρίου 2016. Το απίστευτο περιστατικό βιαιότητας σημειώθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Ρεθύμνου, με έναν ειδικευόμενο γιατρό να πέφτει θύμα της μανίας ενός νεαρού και τους ασθενείς να «εγκλωβίζονται» επί αρκετή ώρα μέσα στο χώρο.

Ο φίλος ενός τραυματία επιτέθηκε σε γιατρό και τον δάγκωσε και όταν κλήθηκε η αστυνομία σημειώθηκε συμπλοκή στην οποία συμμετείχαν συνολικά τέσσερα άτομα που τσακώθηκαν και με αστυνομικούς.

Πιο συγκεκριμένα, τα ξημερώματα εκείνης της μέρας είχε μεταφερθεί ένας νεαρός ελαφρά τραυματίας στα ΤΕΠ. Ούτε ο τραυματίας ούτε οι συνοδοί του ανέφεραν την αιτία του τραυματισμού, όμως στους συνοδούς υπήρχε εκνευρισμός, επειδή, όπως έλεγαν, καλούσαν το ΕΚΑΒ, αλλά δεν υπήρχε ανταπόκριση. Ενώ ο τραυματίας βρισκόταν μέσα στο ιατρείο, ο νεαρός φίλος του, ευρισκόμενος σε κατάσταση μέθης, άρχισε να διαμαρτύρεται, επειδή το ΕΚΑΒ είχε καθυστερήσει. Στα επείγοντα έφτασε και ο πατέρας του, ενώ ο νεαρός σε αλλόφρονα κατάσταση επιτέθηκε σε γιατρό ο οποίος προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα και ενώ δεν είχε καμία σχέση με το συγκεκριμένο ιατρικό περιστατικό.  Όχι μόνο δεν το κατάφερε, αλλά αντίθετα δέχθηκε την επίθεση του νεαρού φίλου του τραυματία, ο οποίος τον δάγκωσε στο αυτί και τον γρονθοκόπησε, προκαλώντας παράλληλα φθορες σε εξοπλισμό του νοσοκομείου! Στο νοσοκομείο έφτασαν και αστυνομικοί και όταν επιχείρησαν να συλλάβουν τον θερμόαιμο, το επεισόδιο πήρε διαστάσεις.

Στη συμπλοκή με τους αστυνομικούς συμμετείχε ο πατέρας, καθώς και δύο ακόμα νεαροί συγγενείς του πρώτου κατηγορουμένου. Τελικά, με τα πολλά οι αστυνομικοί του ΑΤ συνέλαβαν τα 4 άτομα και τα οδήγησαν στα κρατητήρια.

Το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών στον πρώτο κατηγορούμενο για τις κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών στον γιατρό, για διατάραξη λειτουργίας του νοσοκομείου και για αντίσταση κατά της αρχής.

Στον πατέρα του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για τις σωματικές βλάβες σε αστυνομικό, για αντίσταση κατά της αρχής και διατάραξη λειτουργίας του ιδρύματος.

Από 14 μήνες φυλάκισης επιβλήθηκαν στους δύο φίλους του νεαρού, για αντίσταση κατά της αρχής και σωματικές βλάβες σε αστυνομικό από κοινού.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ

Πηγή: goodnet.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews