ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/11/20

Ερώτηση ΚΚΕ για επικουρικούς διασώστες ΕΚΑΒ-Να πληρωθούν και να μονιμοποιηθούν

 

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020

EKABNews


Ερώτηση στον υπουργό Υγείας από βουλευτές του Κόμματος

rizospastis.gr

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

Nα πληρωθούν και να μονιμοποιηθούν απαιτεί το ΚΚΕ 

Ερώτηση στον υπουργό Υγείας από βουλευτές του Κόμματος

 

Τη λήψη μέτρων για την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων όλων των επικουρικών διασωστών του ΕΚΑΒ και για τη μονιμοποίησή τους απαιτεί το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος Χρ. Κατσώτης, Γ. Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Διαμάντω Μανωλάκου και Θ. Παφίλης προς τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια. Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Την ώρα που το δεύτερο κύμα της πανδημίας της Covid-19 καλπάζει και το δημόσιο σύστημα Υγείας καταρρέει, η κυβέρνηση αφήνει δεκάδες επικουρικούς διασώστες του ΕΚΑΒ απλήρωτους για μήνες. Στην Αττική 58 διασώστες του ΕΚΑΒ, που προσλήφθηκαν ως επικουρικοί το τρέχον έτος με δίχρονες συμβάσεις, είναι απλήρωτοι για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, ενώ τους οφείλονται και δεδουλευμένα προηγούμενων μηνών, για τα οποία έχουν πάρει έναντι. Η ίδια κατάσταση ισχύει σύμφωνα με πληροφορίες και για δεκάδες άλλους επικουρικούς εργαζόμενους του ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα.

Το ΕΚΑΒ, που ήδη πριν την πανδημία ήταν βαριά υποστελεχωμένο, τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή, εξακολουθεί ακόμη και τώρα να λειτουργεί με εκατοντάδες κενές οργανικές θέσεις πανελλαδικά. Αντί να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις με μόνιμο προσωπικό με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και έτσι όπως αυτές διαμορφώνονται με βάση και τον γεωγραφικό χάρτη της χώρας, με τα εκατοντάδες νησιά και τη δύσβατη ηπειρωτική περιφέρεια, αντί να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις, οι προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων γίνονται με το σταγονόμετρο.

Οι επικουρικοί διασώστες, αν και καλύπτουν βασικές ανάγκες του συστήματος Υγείας, αντιμετωπίζονται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις ως φτηνό ευέλικτο δυναμικό με μειωμένα δικαιώματα. Ενώ λοιπόν έχουν το ίδιο καθηκοντολόγιο, την ίδια επιστημονική επάρκεια με όλους τους διασώστες, η κυβέρνηση τους θεωρεί επιστημονικά ικανούς "να βγάλουν το φίδι από την τρύπα" για δύο χρόνια, αλλά μετά τους πετά στον κάλαθο της ανεργίας και της ανασφάλειας».

Επισημαίνεται ακόμα ότι «η πολιτική, που "μετράει" την υγεία και τη ζωή του λαού με τη μεζούρα του "κόστους", είναι αυτή που έχει αφήσει και το ΕΚΑΒ υποστελεχωμένο και τους εργαζόμενους απλήρωτους. Είναι η ίδια πολιτική που φέρνει έναν προϋπολογισμό, στον οποίο οι δαπάνες για την Υγεία μειώνονται ακόμη περισσότερο, είναι η ίδια πολιτική που υπαγορεύει να δίνονται αφειδώς χρήματα σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, στο όνομα της "σωτηρίας" τους από τις συνέπειες της πανδημίας. Ολα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και τον βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής της».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Υγείας, τι μέτρα θα πάρει ώστε:

Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους επικουρικούς διασώστες του ΕΚΑΒ.

Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί και συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να μην απολυθεί κανένας τους.

Να γίνουν μαζικές προσλήψεις προσωπικού, μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Πηγή: rizospastis.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews