ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/11/20

Θεσσαλονίκη-Γ. Κοντός: «ΤΟ ΕΚΑΒ είναι για ειδικά περιστατικά, όχι… ταξί»

 

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020

EKABNews

 

Κοντός: «ΤΟ ΕΚΑΒ είναι για ειδικά περιστατικά, όχι… ταξί»

metrosport.gr

19/11/2020

 

Ο διασώστης του ΕΚΑΒ, Γιώργος Κοντός, μετέφερε τις πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω κορωνοϊού, μέσω του Metropolis 95,5 FM και της εκπομπής «Τρίτο Ημίχρονο».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΚΑΒ:

«Προσωπικά επειδή είμαι σε θέση συντονιστή του ΕΚΑΒ στο κεντρικό κτήριο περνάν από εμάς όλα τα περιστατικά. Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. ότι γίνεται που ακούτε από διακομιδές, βαριά περιστατικά, διασωληνωμένους, περνούν από εμάς. Δικαιολογείται απόλυτα η ανησυχία που υπάρχει. Δεν το έχουμε πάρει στα σοβαρά το πρόβλημα και ειδικά η νεολαία. Η ατομική ευθύνη και υγιεινή είναι πραγματικότητα απαραίτητη. Ο κόσμος που βιώνει αυτή την κατάσταση μπορεί μέσα σε ένα 10λεπτο από εκεί που ζητάει ασθενοφόρο, να επανέρχεται στο τηλέφωνο και να λέει σκάω δεν μπορώ να αναπνεύσω. Το ΕΚΑΒ και οι διασώστες σε πολλές περιπτώσεις πηγαίνουν για τα περιστατικά με ειδικές στολές».

Για τις κλήσεις που κατακλύζουν το κέντρο:

«Όλος ο κόσμος ζητάει ασθενοφόρο. Όσοι έχουν ΙΧ πρέπει να πηγαίνουν με τα δικά τους μέσα. Εμείς πρέπει να ασχολούμαστε με ειδικά περιστατικά. Με το ασθενοφόρο αρκετοί πιστεύουν πως θα μπουν γρηγορότερα στο νοσοκομείο. Δεν είμαστε… ταξί. Μόνο για σοβαρά περιστατικά είναι το ΕΚΑΒ».

Για την κατάσταση των εργαζομένων όσον αφορά στην προσβολή από τον ιό:

«Όλο το ΕΚΑΒ έκανε τεστ, ευτυχώς δεν βγήκαν πολλοί συνάδελφοι θετικοί. Προσέχουμε. Όταν μαθαίνεις ότι παίρνοντας ασθενή και μετά μαθαίνεις ότι είναι θετικός ή διασωληνώθηκε… Η ψυχολογία του διασώστη μετά στο σπίτι είναι τραγική. Η ψυχολογία του διασώστη είναι σκοτωμένη, φοβάται για όλους, για την οικογένειά του, για τον ίδιο… Στα νοσοκομεία γίνεται πανικός. Έχει τύχει να μας παίρνει ασθενής μέσα από νοσοκομείο που να χρειάζεται οξυγόνο να του παρέχουμε εμείς, γιατί όλοι τρέχουν στο κομμάτι της υγείας. Έχει τύχει άνθρωποι που χρειάζονται οξυγόνο να σκίσουν τη φόρμα του διασώστη από την κατάστασή τους».

Πηγή: metrosport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews